Поділитись:

ЗСУ, схоже, розширюють прорив російської оборони на півдні, – CNN

П'ятниця, 25 серпня 2023, 16:31
ЗСУ, схоже, розширюють прорив російської оборони на півдні, – CNN

З’являється все більше ознак того, що українські війська прорвали першу лінію оборони Росії на частині південного фронту в Запорізькій області та розширюють клин у напрямку стратегічного міста Токмак.

Про це пише ТСН з посиланням на CNN.

Генштаб ЗСУ повідомив у п’ятницю, що успіхи були досягнуті на двох напрямках – у напрямку села Новопрокопівка та далі на схід у напрямку іншого невеликого населеного пункту Очеретувате. 

Раніше цього тижня українці заявили, що взяли під охорону село Роботине. На південь від цього села тривають бої. Після тижнів боїв у Роботині майже не залишилося жодної будівлі. У Генштабі зазначили, що підрозділи «укріплюють позиції, ведуть артилерійський вогонь по виявленим об’єктам противника та ведуть контрбатарейні дії».

Довгоочікуваний контрнаступ України триває вже кілька тижнів, нині найактивніші бої зосереджені на східному та південному фронтах, пише видання. Тепер самі російські військові блогери малюють похмуру картину для московських військ у деяких частинах півдня.

Деякі з цих «воєнкорів» визнають, що Україна використовує авіацію для прикриття піхоти, що наступає, і перекинула додаткові боєприпаси в район Малої Токмачки.

Інші ж наважуються визнати, що «це критичний момент на полі бою», мовляв, російським військам потрібно утримувати свої позиції принаймні ще півтора місяці, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці фронту та хоч якось змінити ситуацію на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
14:00
10 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
11:49