Поділитись:

Луцька ТВК саботує роботу: знову не зібралися (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 31 серпня 2023, 11:17
Луцька ТВК саботує роботу: знову не зібралися (фото)

Луцька територіальна виборча комісія вже вдруге не зібралась на засідання у необхідному складі, аби ввести нових депутатів у Луцькраду.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавались, хто не прийшов на засідання та що про це думають депутати у міській раді.

Друге засідання комісії призначили на вівторок, 29 серпня, на 18:00. Проте кворуму знову не було, адже на збори прийшло лише п'ять людей з десяти необхідних. Голова Луцької ТВК Марія Парфенюк повідомила, що деякі люди обіцяли прийти, проте таки не з'явились. Хтось не явився через стан здоров'я, а хтось перебуває в Одесі.

Марія ПарфенюкМарія Парфенюк

Зокрема на чергове засідання не прийшло сім членів ТВК:

  • Ольга Юрковська – політична партія «Голос»;
  • Тамара Гейло – «Батьківщина»;
  • Ольга Дахновська – «Батьківщина»;
  • Надія Зубаль – політична партія «Вимагаємо змін»;
  • Жанна Каратаєва – «Опозиційна платформа за життя»;
  • Тетяна Левицька – «Опозиційна платформа за життя»;
  • Ірина Степанова – політична партія «Радикальна партія Олега Ляшка».

Крім того, на комісію завітала й депутатка міської ради Алла Доманська, адже саме у її фракцію не можуть ввести нового депутата замість Юрія Моклиці, який ще в червні склав свій мандат, бо перебуває на службі в Збройних силах.

«Я сьогодні з подивом дізналася, що це всього друге засідання, думала, що їх було більше, адже рішення про припинення депутатських повноважень Юрія Моклиці було прийняте ще в червні. Я гадала, що комісія оперативно розпочне свою роботу. За законом у них є певний термін, коли вони можуть почати роботу – 21 день, це можна списати на літній період. Проте з іншого боку – вони жодного разу не зібралися.Мені потрібні депутати у фракції, щоб повноцінно функціонувати, тому я сьогодні й прийшла, аби поцікавитися як тут йде робота», – розповіла нашим журналістам депутатка.

Алла ДоманськаАлла Доманська

Також вона зауважила, що їй видалось дивним те, що деякі члени запевняють, що будуть присутні, але таки не приходять й не повідомляють про це. На думку пані Алли, це не дуже відповідально з їх боку, адже вони взяли на себе ці обов'язки та мусять їх виконувати.

«Назвався членом ТВК – приходь на комісію і виконуй свої функції, тим більше, що для них це дуже формально. Їм потрібно тільки сісти та прийняти рішення і пропустити нам депутата у міську раду. Я от почула, що фактичних членів комісії є 14, тому можна вести мову з ЦВК про зменшення кворуму для Луцької ТВК, бо вона ніколи не була у повному складі з останнього виборчого процесу. ЦВК, наприклад, працює в онлайн режимі, тому голови територіальних комісій можуть звертатися з проханням про таке ж право, адже в країні йде війна», – додає пані Алла.

Під час сесії міської ради у середу, 30 серпня, Алла Доманська теж згадала про роботу Луцької ТВК. Під час засідання сесії голосували за питання зміни членів бюджетної комісії у Луцькраді, а точніше про виключення одного з них – Юрія Моклиці. Пані Алла просила депутатів замість нього ввести у комісію її, проте її прохання не набрало потрібної кількості голосів.

«Луцька ТВК, на жаль, не виконує своїх функцій і не може ввести нового депутата у нашу фракцію, але все-таки я прошу внести зміни в склад бюджетної комісії не лише в контексті виключення Юрія Моклиці, а й прошу включити мене як представницю фракції «Європейської солідарності» до складу цієї комісії. Тому відповідно прошу виключити мене зі складу комісії «Соціального захисту, охорони здоров’я», щоб там теж кворум змінився, і включити мене до складу бюджетної комісії», – заявила голова фракції.

Нагадаємо, що Луцька ТВК має ввести наступного за списком депутата у міськраду замість Юрія Моклиці, який зараз захищає нашу державу. Раніше пан Моклиця розповідав, що його наступником у раді може стати депутат від «Європейської солідарності» Артем Запотоцький, адже він є наступним у списку партії після пана Юрія. Далі за списком йде Алла Бабула, яка в разі відмови пана Андрія може посісти крісло Юрія Моклиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів