Поділитись:

У Луцькраду введуть двох нових депутатів (фото)

Автор: Максим Косюр |
П'ятниця, 20 жовтня 2023, 12:12
У Луцькраду введуть двох нових депутатів (фото)

Луцька міська територіальна виборча комісія введе двох нових депутатів у Луцьку міську раду.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Луцької ТВК у четвер, 19 жовтня.

«На порядку денному два питання – про припинення повноважень депутата за особистою заявою та визнання депутатом наступного за черговістю кандидата і про відкликання депутата за народною ініціативою і також призначення нового посадовця, який іде наступним за списком наступного за списком» – зазначила голова комісії Марія Парфенюк.

До комісії надійшло рішення сесії міської ради від 28 червня 2023 року №46.106 про дострокове припинення повноважень депутата Юрія Моклиці. Нагадаємо, що пан Юрій зараз проходить службу в Збройних силах України, офіційно склав депутатський мандат. У коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» він повідомляв, що до цього кроку його спонукала служба в лавах ЗСУ.

Також комісія отримала заяву від наступного за списком обранця від партії «Європейська солідарність» після пана Юрія, який мав би зайняти його місце у міськраді, – Артема Запотоцького про відмову від мандата депутата Луцької міськради, адже той вже є депутатом Волинської обласної ради. Третьою у списку була Алла Бабула, яка й, за результатами голосування членів комісії, стала новою депутаткою замість Юрія Моклиці.

Довідково:
Алла Бабула – народилася у 1969 році, здобула вищу освіту, педагогиня, призерка Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», підприємиця, ексголова профспілкової організації ЗОШ с. Липини.

Алла БабулаАлла Бабула

Крім того, Луцька міська ТВК отримала рішення політичної ради політичної партії «Слуга народу» від 13 липня 2023 року про відкликання депутата Андрія Костенка. Раніше повідомлялося, що цього депутата відкликають через численні пропуски засідань сесії міської ради. Наступним за списком депутатом у списку йде Максим Воскресенський, якого комісія в результаті свого голосування і ввела наступним депутатом у Луцькраду.

Довідково:
Максим Воскресенський – громадянин України, освіта вища, проживає у місті Луцьк, судимість відсутня.

Максим ВоскресенськийМаксим Воскресенський

Нагадаємо: у Луцьку, біля головного корпусу Волинського національно університету імені Лесі Українки, небайдужі жителі міста збирали підписи, аби направити на розгляд сесії міської ради проєкт рішення про заборону капітальних видатків під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
18:35
05 березня 2024
10:13
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00
31 жовтня 2023