Поділитись:

Не показувати докази: як судять луцького поліцейського за шантаж вебкам-моделей (відео)

Вівторок, 19 вересня 2023, 21:39
Не показувати докази: як судять луцького поліцейського за шантаж вебкам-моделей (відео)

Адвокат луцького поліцейського, котрого звинувачують у шантажі вебкам-моделей і вимаганні у них грошей, обіцяв принести сфабрикований аудіозапис, де голосом прокурора будуть вимагати хабар. Захисник договорився до того, що захотів, аби суддя проводив ледь не закрите засідання. Мовляв, нема чого журналістам проводити відеозйомку і розказувати людям, як розглядають хабарну справу. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Після того, як у суді увімкнули аудіозапис, а прокурор запевнив, що то розмова між вебкам-моделлю і підозрюваним поліцейським, адвокат підсудного принести на наступне засідання змонтований запис, на якому хабар вимагатимуть голосом прокурора. Мовляв, голос підсудного поліцейського могли підробити. Фальшиву розмову адвокат так і не приніс. Натомість став категорично проти присутності журналістів. Мовляв, нема чого розказувати людям про розслідування хабарної справи.

«Можна розцінювати як тиск на суд. Вважаючи, що за відсутності належної юридичної освіти при формуванні монтажа і нарізки тих відео, які вони роблять, це може бути перекручення тої інформації. В нас не допитувалися ще свідки, жоден свідок не допитувався. Тому обставини, які досліджуються в судовому засіданні, якщо будуть відомі широкому загалу населення (в тому числі і свідки, які проглядають ці репортажі), то в подальшому свідки можуть бути необʼєктивні при наданні показань.», – сказав адвокат.

Суддя Ярослав Артиш не погоджується з такою позицією. ДБРівці кажуть, що підозрюваний правоохоронець встановлював особи вебкам-волинянок і призначав їм зустріч. За версією слідчих, трохи більше ніж за місяць правоохоронець, ймовірно, встиг отримати від різних дівчат майже три тисячі доларів США.

Судді демонструють відеозаписи, як дівчина переказує гроші, нібито підсудному поліцейському.

– То як ми домовляємось? В мене гроші з собою, тільки я купляла долари. Тепер мені, щоб закинути на карточку, треба знову міняти на гривні?

– Так зроби, будь ласка, так мені спокійніше буде.

– Але, в любому випадку, я б хотіла, щоб ми ще зустрілись, чим швидше поговорили, всякі моменти.

– Нє, ти шо, так, як домовлялись. Я тобі ще інструктаж маю провести обов'язково.

Адвокат припускає, що співробітники СБУ могли проводити дівчині інструктаж на провокацію.

«Ми з попередніх відео бачили, що оперативний працівник стояв поряд, це все знімав. Зараз прокурор намагається надати це відео в якості доказу. Ми вважаємо його недопустимим. Якщо проводиться окрема слідча дія у вигляді контролю за вчиненням злочину - технічні засоби надаються особі, яка надала добровільну згоду на проведення такої слідчої дії.», – каже захист підсудного.

Мовляв, є технічний засіб, який не надавали дівчині, а збоку знімав сам оперативний працівник, і у протоколі він не фігурує. Такий доказ захисник вважає недопустимим. Прокурор на це сміється.

«Оперативний працівник, який проводить власні слідчо-розшукові дії, він сам вирішує, як проводити: чи ставити камери на заявника, чи він також збоку може здійснювати негласне відеоспостереження і фіксування негласно розшукової дії», – наголосив прокурор Олександр Безушко.

Невдовзі допитають уже саму дівчину.

Нагадаємо: поліцейського обвинувачують у тому, що він організував схему поборів із жінок, які працювали вебкам-моделями. За визначену суму на місяць правоохоронець обіцяв не притягувати їх до відповідальності.

У такий спосіб з листопада 2021 по січень 2022 року він одержав 2900 доларів США та був викритий 04 січня 2022 року під час отримання чергового траншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів