Поділитись:

Футболіст-зрадник з Луцька Тимощук через суд намагається повернути українські титули

Вівторок, 26 вересня 2023, 20:35
Футболіст-зрадник з Луцька Тимощук через суд намагається повернути українські титули

Колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук оскаржує в Спортивному арбітражному суді санкції, які проти нього запровадила Українська асоціація футболу (УАФ).

Станом на зараз він є футболістом та асистентом головного тренера російського футбольного клубу «Зеніт», – пише Главком.

Дату засідання Спортивного арбітражного суду з цього питання буде встановлено окремо, і зараз УАФ працює над підготовкою позиції в даній справі.

УАФ заборонив Анатолію Тимощуку займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною з футболом (адміністративна, спортивна тощо) довічно. Крім цього, зрадника позбавили всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України.

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу рекомендував Центру ліцензування УАФ вжити заходів щодо відкликання (позбавлення) Тимощука тренерської ліцензії Pro-UEFA та звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Анатолія Тимощука всіх державних нагород та почесних звань.

Ексгравець української збірної після повномасштабного вторгнення ніяк не висловився щодо агресії РФ, що стало приводом для запровадження у відношенні нього санкцій.

Наприкінці 2022 року Тимощук назвав війну Росії проти України «спеціальною військовою операцією» і додав, що не бачить різниці між українським та російським народами. Минулого року футболіст також потрапив до санкційного списку публічних осіб РНБО.

Нагадаємо: колишній футболіст збірної України Анатолій Тимощук народився і жив у Луцьку, а з 2017 року працює помічником головного тренера у пітерському «Зеніті». У березі 2022 року Тимощука довічно позбавили права на будь-яку футбольну діяльність в Україні, виключили з офіційного реєстру гравців збірних УАФ, а також забрали українську тренерську ліцензію та всі титули й медалі чемпіонату, Кубка й Суперкубка України. Крім того, 30 березня, в день народження Тимощука, Луцька міська рада позбавила його звання «Почесного громадянина міста Луцька». У січні 2023 року проти колись провідного футболіста збірної запровадили персональні санкції терміном на 10 років. А нещодавно знайшли документальне підтвердження спроби Анатолія Тимощука отримати румунський паспорт, для чого він подав фальшиві документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024