Поділитись:

Цьогоріч Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня

Середа, 27 вересня 2023, 15:19
Цьогоріч Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць 1 жовтня

Цього року 1 жовтня Україна вперше відзначатиме День захисників і захисниць в нову дату. О 9:00 год вся країна хвилиною мовчання вшанує тих, хто віддав життя за Батьківщину.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський.

«Буває, що мовчання здатне сказати більше, ніж будь-які слова. Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату День своїх захисників і захисниць. Усіх, хто бʼється заради держави. Усіх, хто додає сили Україні. Усіх, хто віддав своє життя заради України», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент додав, що цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. І висловив побажання, щоб це стало нашою новою традицією.

«9:00. Неділя. 1 жовтня. Центральні площі та вулиці українських міст. Хвилина шани. Хвилина мовчання. Та вічність памʼяті про наших полеглих захисників і захисниць», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо: 28 липня президент України Володимир Зеленський схвалив закон, який приводить дати державних свят у відповідність з новоюліанським церковним календарем. За новими нормами, 25 грудня в Україні святкуватимуть Різдво Христове, 15 липня – День Української Державності, 1 жовтня – День захисників і захисниць України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів