Поділитись:

Як українці займались сексом у давнину (відео)

Понеділок, 02 жовтня 2023, 12:25
Як українці займались сексом у давнину (відео)

Заборона кохатися у середу та п'ятницю, початок статевого життя у 15 років та швидке одруження – усе це давні українські традиції. Секс для наших пращурів був одночасно і природнім процесом, і нечистим та навіть диявольським.

Про це розповіла дослідниця традиційної української культури, тілесності та сексуальності Ірина Ігнатенко, зазначає Тутка.

«Я вважаю, що такі знання допоможуть зрозуміти нам наші сьогоднішні проблеми, пов’язані і з нашим тілом, і з ставленням до нього. Тому я глибоко переконана, що такі дослідження потрібні і тому я їх популяризую», – каже пані Ірина.

Очевидно, що наші предки знали, як правильно кохатися, адже кожна родина налічувала близько п'яти дітей. Шлюб пари укладали з 15-16 років, коли наставала статева зрілість. Для дівчаток – це настання місячних, адже вважалося, що після їх початку вона вже може вести статеве життя та народжувати дітей.

Вийти заміж дівчата мали до 18 років, хлопцям дозволялось довше насолодитись парубоцьким життям, тому бути холостяками вони могли до 20 років.

Чому одружувались і які були табу?

Краса у дівчат була не на першому місці, більше цінувалась працьовита, ніж вродлива жінка. Кохання теж відігравало неосновну роль, бо для тодішніх пар шлюб був більш необхідним та стратегічно важливим.

«Під час весілля перевіряли й цноту дівчини. Комора була привселюдною перевіркою. Там закривали подружню пару та чекали, коли процес закінчиться, а свахи у той момент співали сороміцьких пісень. Крім того, якщо наречений не міг впоратися сам, його обов'язок могли доручити іншому чоловіку, або ж зробити усю справу за допомогою рук. Після статевого акту сорочку чи простирадло зі слідами крові виносила та показували усім, а подекуди вішали на палицю та носили селом», – йдеться у відео.

На пару також накладалися табу, коли вона мала утриматись від статевих стосунків. Вони не могли займатися сексом у середу та п'ятницю, у святкові та поминальні дні, під час посту, перед риболовлею, мисливством, випіканням хліба чи будівництвом будинку. Вважалося, що діти, яких зачали у заборонений період, матимуть позначку іншого світу. Якщо ж діти народжувались хворими, то це означало, що їх батьки займались коханням у табуйовані дні.

Чи знали про контрацепцію?

Наші предки також знали й про контрацепцію, проте це не були звичні нам презервативи. Тоді користувались травами, настоянками чи магією, а ще вірили, що у місячних закодована кількість дітей.

Незакінчений чи перерваний статевий акт був під забороною. Люди вірили, що з чоловічого сім'я, яке не потрапило в жінку, народяться чорти і нечиста сила. Потім ці ж демони робитимуть капості та переслідуватимуть пару. Займатися сексом дозволялось виключно для продовження роду, а якщо у сім'ї було тільки 2-3 дитини, то про таку подружню пару казали, що «вона дурить Бога».

Хто і кому зраджував?

Чоловіки найчастіше зраджували із самотніми жінками – покритками, вдовами та солдатками. У жінок можливостей для зради було небагато, адже зазвичай вони сиділи вдома, тому могли «грішити» найчастіше з кумом. Чоловіку ж приходити в гості до іншої жінки було неприпустимо, але вони могли ходити до куми.

Також низьким було становище самотніх та неодружених людей, бо думали, що вони схильні до чаклунства і є лихими, тому їх і оминали. Молоді і привабливі холостячки часто ставали об'єктами фізичного насилля, бо їх ніхто не захищав.

Нагадаємо: коли говорити про традиційний український секс, на думку одразу спадають невинні залицяння на вечорницях, сором'язливі цнотливі дівчата і інші пасторальні сюжети, тому наші журналісти вирішили поцікавитися іншим боком цієї медалі та зібрали для вас три найзбоченіші традиції української давнини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів