Поділитись:

На хабарі у 2 мільйони затримали мера Сум

Вівторок, 03 жовтня 2023, 10:13
Олександр Лисенко
Олександр Лисенко

Правоохоронці викрили під час одержання хабаря мера Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури міськради.

Про це інформує «Українська правда».

Правоохоронці не повідомляють ім'я міського голови, але на сайті Сумської міськради воно є – це Олександр Лисенко. Разом з Лисенком затриманий директор департаменту інфраструктури міськради. На сайті сказано, що його звати Олександр Журба.

Олександр ЖурбаОлександр Журба
 
Затримання директора департаменту інфраструктури Олександра ЖурбиЗатримання директора департаменту інфраструктури Олександра Журби
 

Повідомляється, що операцію із затримання проводили Служба безпеки України разом з Національним антикорупційним бюро. Вони затримали фігурантів «на гарячому» під час одержання останнього траншу хабаря в 1,4 млн грн у понеділок, 2 жовтня.

Посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті. Вони «обклали даниною» місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємців 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

Довідково:
Лисенко на посаді з 2014 року, був переобраний у 2020 році. 

 

В центрі на фото – мер Сум Олександр ЛисенкоВ центрі на фото – мер Сум Олександр Лисенко
 На хабарі у 2 мільйони затримали мера Сум На хабарі у 2 мільйони затримали мера Сум На хабарі у 2 мільйони затримали мера Сум 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів