Поділитись:

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа

Автор: Ольга Зейлик |
Четвер, 12 жовтня 2023, 10:34
Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа

Осінь дарує нам барви і за вікном, і на тарілці. Яскравим сонечком на полицях магазинів та на ринках світить нам гарбуз.

Страви з гарбуза зігрівають не лише тіло, але й дарують відчуття затишку нашому серцю. А довгий список вітамінів та мікроелементів що містяться в складі не залишає сумнівів — що гарбуз це справжній суперфуд.

На столі більшості гарбуз з'являється досить рідко. І то переважко у вигляді каші. Але не нею єдиною. Чимало людей думають, що не люблять цей продукт, проте варто лишень поекспериментувати з відтінками й подачею, і ви точно знайдете свою улюблену варіацію гарбузової теми.

Як смачно й цікаво приготувати страву з гарбуза?

ТОП-5 рецептів від луцького шефа

Владислав Фінкевич, співзасновник першої у Луцьку кулінарної школи і шеф-кухар з понад 10-річним стажем поділився з читачами сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» перевіреними рецептами з гарбузового меню.

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Гарбузовий крем-суп

  • гарбуз 700 г
  • картопля 2-3 шт
  • морква 1-2 шт
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • часник 1-2 зубчики
  • вершки (20% жирності) 70 мл
  • олія оливкова 3 ст.л
  • сіль за смаком
  • насіння гарбузове
  • вода 350 мл

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Приготування:

1. Обсмажте цибулю та часник на олії оливковій в каструлі.

2. Додайте нарізаний гарбуз, картоплю та моркву.

3. Долити воду та готувати 20-25 хвилин до м’якості овочів.

4. Змішайте суп блендером та додайте вершки та сіль за смаком.

5. Подаємо гарячим, прикрасивши гарбузовим насінням.

 

Салат з інжиру та печеного гарбуза

  • печений гарбуз 300 г
  • горіхи грецькі 50 г
  • сир фета 100 г
  • мед 2 ст. ложки
  • оливкова олія 2 ст. ложки
  • сіль і чорний перець: за смаком
  • рукола
  • інжир

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Приготування:

1. Запечіть гарбуз, після охолодження наріжте на кубики.

2. Підсмажте горіхи грецькі, дайте охолонути.

3. Змішайте руколу, інжир, сир фета та печений гарбуз.

4. Приготуйте соус з меду, оливкової олії, солі та перцю.

5. Полийте салат соусом і посипте підсмаженими горіхами грецькими.

 

Кекси

  • гарбуз кубиками 300г
  • цукор 200г
  • яйця 2шт
  • масло 150г
  • борошно 250г
  • розпушувач 3г
  • солодка паприка 5г
  • порошковий чилі 4г

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180°C.

2. Гарбуз зваріть, потім розітріть до пюре. Дайте охолонути.

3. Збийте яйця разом з цукром до отримання пухкої та світлої маси.

4. Додайте до цієї суміші гарбузове пюре та розтоплене вершкове масло.

5. Поступово додавайте борошно розпушувач, сіль, паприку, чилі, змішуючи до однорідної консистенції.

6. Пекти в духовці протягом приблизно 25-30 хвилин.

 

Панкейки

Для панкейків:

  • борошно 180 г
  • цукор 25 г
  • розпушувач тіста 5г
  • сіль 5 г
  • яйце 1 шт
  • молоко 240 мл
  • рослинна олія 30 мл
  • ванільний екстракт 5 мл

Для конфітюру із гарбуза:

  • гарбуз 500 г
  • цукор 100 г
  • вода 60 мл
  • кориця 3г

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Приготування:

Для конфітюру із гарбуза:

1. Заготовте гарбуз, цукор, воду та корицю в каструлі і готуйте на середньому вогні, поки не отримаєте конфітюр (15-20 хвилин).

Для панкейків:

1. Змішайте сухі інгредієнти в одній мисці.

2. В іншій мисці взбийте яйце та додайте молоко, олію та ванільний екстракт.

3. Повільно додайте рідку суміш до сухих інгредієнтів, отримуючи тісто.

4. Обсмажуйте панкейки на сковороді до золотистого кольору.

 

Пенне з гарбузом, пармською шинкою та вершками

  • пенне 350 г
  • гарбуз 200 г
  • пармська шинка 100 г
  • вершки 120 г
  • тертий пармезан 30 г
  • оливкова олія 2 ст. ложки
  • часник 2 зубчики
  • сіль і перець за смаком
  • свіжий базилік

Страви з гарбуза: ТОП-5 рецептів від луцького шефа 

Приготування:

1. Варити пенне до стану аль денте

2. Обсмажити гарбуз, пармську шинку та часник на оливковій олії.

3. Додати вершки, тертий пармезан, сіль і перець.

4. Додати пенне до сковороди зі соусом, добре перемішати.

5. Подаємо, прикрашаючи свіжим базиліком

Фото ілюстративні

Нагадаємо: у Луцьку відкрили першу кулінарну школу. Ми побували за лаштунками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів