Поділитись:

Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото)

Середа, 25 жовтня 2023, 16:33
Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото)

Під час обстеження Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» працівники знайшли сліди диких тварин.

Про це 25 жовтня повідомили на фейсбук-сторінці нацпарку. 

У вівторок, 24 жовтня, працівники відділу збереження та відтворення природних екосистем здійснили польовий виїзд з метою обстеження території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», а саме урочища Багна, та проведення робіт з підготовки пасіки до зимівлі.

Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) 

При обстеженні виявили сліди оленя благородного (Cervus elaphus), кабана дикого (Sus scrofa) та вовка (Canis lupus L.). Також екологи виявили хатку бобра європейського (Castor fiber) та створену ним загату, нору борсука лісового (Meles meles).

Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) 

Здійснивши обстеження гнізда підорлика малого (Clanga pomarina), яке знаходиться на сосні, вони виявили, що воно є в задовільному стані.

«До речі, у цьому гнізді цьогоріч було виведено потомство», – додають у повідомленні. 

Також працівники Парку виявили нове спорадичне місцезростання плауна колючого (Lycopodium annotinum L.).

Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) Кого з диких мешканців можна зустріти у «Цуманській пущі» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024