Поділитись:

Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу заявив про початок другого етапу війни

Субота, 28 жовтня 2023, 23:37
Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу заявив про початок другого етапу війни

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що другий етап війни проти ХАМАСу розпочався з введенням у п’ятницю ввечері нових наземних сил в Сектор Гази.

Про це він заявив на пресконференції в Тель-Авіві, The Times of Israel, – пише Українська правда. 

Нетаньягу заявив, що цілі війни Ізраїлю зрозумілі: «знищення військового і керівного потенціалу ХАМАСу, а також повернення заручників додому».

За словами Нетаньягу, рішення про початок наземного вторгнення було прийнято одноголосно, як військовим кабінетом, так і кабінетом безпеки.

Прем’єр заявив, що початковим етапом була масована повітряна кампанія, «щоб дозволити нашим сухопутним військам діяти якомога безпечніше».

«Ми ліквідували незліченну кількість вбивць, в тому числі масових вбивць. Ми знищили незліченну кількість штабів і терористичної інфраструктури. Ми тільки на початку шляху», – сказав він.

Нетаньягу додав, що війна буде «довгою і важкою, і ми готові». 

Армія оборони Ізраїлю заявила, що в суботу продовжила наземні операції в Секторі Гази, націлені на кількох бойовиків і позиції ХАМАС.

За повідомленням ЦАХАЛу, під час операцій, що почалися у п’ятницю ввечері, війська завдали ударів по терористичних осередках, які намагалися здійснити протитанкові керовані ракетні та мінометні обстріли. Крім того, сухопутні війська знайшли і знищили замінований будинок.

Разом з тим, міністр закордонних справ Ізраїлю Елі Коен закликав до переоцінки дипломатичних відносин з Туреччиною, посилаючись на «жорстку» критику турецькими лідерами військового наступу Ізраїлю проти ХАМАСу.

Коен заявив, що він наказав ізраїльським дипломатам, які перебувають у Туреччині, повернутися до Ізраїлю. Минулого тижня Ізраїль відкликав своїх дипломатів з Туреччини, а також закликав ізраїльських громадян покинути країну через терористичні загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів