Поділитись:

У ТЦК триває процес призначення військкомів з бойовим досвідом

Вівторок, 31 жовтня 2023, 22:21
У ТЦК триває процес призначення військкомів з бойовим досвідом

Начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) триває процес призначення нових військкомів, які мають бойовий досвід.

Про це Володимир Фітьо сказав на брифінгу на тему: «Ситуація на фронті та облік військовозобов’язаних», – пише Суспільне.

«Ми говоримо про виконання рішення РНБО про заміну обласних очільників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. На цей час цей процес триває. Керівниками ТЦК призначаються нові військовослужбовці, які мають досвід ведення бойових дій, які пройшли перевірку відповідних антикорупційних органів», – розповів Фітьо.

Відповідаючи на питання, як кадрові ротації впливають на роботу ТЦК, Фітьо зазначив, що покращити роботу центрів комплектування мають законодавчі зміни, на які очікують військові.

«Зараз щодо роботи ТЦК є низка законопроектів, які знаходяться на розгляді у парламенті. Одним із таких законопроектів, який мав би покращити роботу ТЦК, є запровадження синхронізації єдиної бази військовозобов’язаних, нашої системи обліку "Оберіг" з іншими реєстрами інших державних органів влади. Якщо цей законопроект буде проголосовано, то відповідно до цього система обліку військовозобов’язаних "Оберіг" буде отримувати дані з інших реєстрів – про сімейний стан, про освіту, про народження дітей, про фах, про роботу та інші необхідні дані», — сказав Фітьо.

За його словами, наразі система обліку військовозобов’язаних наповнена на 90%, і триває процес внесення даних з паперу у цифру.

«Військовозобов’язані зараз ще мають особисто з’являтись у свої ТЦК для того, щоб оновити свої дані, тобто з’являтись фізично і приносити ксерокопії тих чи інших документів», – сказав начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Він також зауважив, що лише після оцифровування даних військовозобов’язаних та ухвалення відповідного законопроекту можна буде перейти до процесу синхронізації системи обліку «Оберіг» з іншими державними реєстрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів