Поділитись:

Робота митного поста «Ягодин» знову паралізована через протести у Польщі

Понеділок, 06 листопада 2023, 14:16
Робота митного поста «Ягодин» знову паралізована через протести у Польщі

Робота митного поста «Ягодин» знову паралізована – розпочалася акція протесту польських перевізників.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

У понеділок, 6 листопада, о 13.20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників. За оперативною інформацією з Дорогуська, основні вимоги її організаторів – у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого «транспортного безвізу» для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить з України.

За попередньою інформацією, від сьогодні протестувальники пропускатимуть на годину по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках.

«Товари 1-24 груп УКТ ЗЕД, які слідують через Польщу транзитом і щодо яких в сусідній країні встановлене ембарго, не підлягатимуть пропуску зовсім. Це зменшить товаропотік через «Ягодин» в середньому у 25 разів, порівняно з оптимальною кількістю транспортних засобів, що мають прийматися митними та прикордонними органами кожної зі сторін протягом доби. Ця кількість затверджена міжнародними Меморандумами між Україною та Польщею», – йдеться у дописі.

Зазначають, що виняток в обмеженні пропуску протестувальники робитимуть для:

  • рейсових автобусів;
  • вантажів гуманітарної допомоги;
  • цистерн з пальним на в'їзд в Україну та інших небезпечних вантажів;
  • швидкопсувних товарів та живих тварин.

За попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня 2023 року. Про зміни в обставинах роботи митного поста «Ягодин» Волинська митниця обіцяє неодмінно інформувати.

Нагадаємо: польські перевізники погрожували у листопаді перекрити всі пункти пропуску з українською стороною на два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024