Поділитись:

Безробітних – в ЗСУ: Міноборони розпочало співпрацю з Державним центром зайнятості

Вівторок, 16 січня 2024, 10:51
Безробітних – в ЗСУ: Міноборони розпочало співпрацю з Державним центром зайнятості

Міністерство оборони України спільно з Robota.ua розпочали співпрацю з Державним центром зайнятості.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони.

Тепер вакансії, які військові частини розміщують на платформі від robota.ua, публікують на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості. На наступному етапі ці вакансії пропонуватимуть безробітним людям в кожному регіоні України.

У міністерстві запевнили, що у першу чергу це стосується небойових спеціальностей, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. Надалі буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Сил оборони.

Відповідний документ про співпрацю підписали заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова, директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк та директор з інновацій robota.ua Сергій Лозко.

За словами Калмикової, за два місяці реалізації проєкту рекрутингу до Сил оборони України, Міноборони отримало понад 40 тисяч відгуків від громадян на вакансії, які пропонуються на чотирьох партнерських платформах. А співпраця Міноборони, Державного центру зайнятості та robota.ua – це ще один крок, який дозволить зробити рекрутинг ефективнішим, адже мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів. Тож взаємодія з ними дасть потужний поштовх для співпраці.

Сергій Лозко зазначив, що нині Сили оборони є чи не найбільшим роботодавцем в Україні.

«Ми віримо у те, що об’єднання зусиль держави та бізнесу допоможе посилити оборонну спроможність країни та забезпечить кандидатів можливістю вибору спеціальності та підрозділу для подальшої служби», – додав Лозко.

Нагадаємо: нову редакцію законопроєкту про мобілізацію внесуть на розгляд у Верховну раду через декілька тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
16 квітня 2024
04 квітня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024
19 лютого 2024
14 лютого 2024
31 січня 2024