Поділитись:

Засновник Alibaba відкрив у Китаї компанію з виробництва їжі

Вівторок, 28 листопада 2023, 01:09
Засновник Alibaba відкрив у Китаї компанію з виробництва їжі

Засновник найбільшої в Китаї компанії електронної комерції Alibaba Group та один із найвідоміших китайських підприємців Джек Ма розпочав новий бізнес, пов’язаний із продажем розфасованої їжі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Ма зареєстрував у Китаї нову компанію з капіталом у 10 мільйонів юанів ($1,39 мільйона), повідомляє постачальник корпоративних даних Qichacha.

Основним напрямком діяльності нового підприємства Ма є готові страви, які користуються зростаючим попитом у Китаї після тривалих карантинів і вимушеного перебування людей вдома під час пандемії COVID-19.

Ма пішов із ради директорів Alibaba Group у 2020 році, відійшовши від оперативного управління. Проте він все ще рахується партнером Alibaba, який зберігає великий вплив на групу.

На початку 2021-го після критики регуляторної системи Китаю Ма виїхав із країни і до весни цього року жив за кордоном. Його бачили в Японії, Європі та Південно-Східній Азії, де він цікавився технологіями землеробства.

В Японії, зокрема, бізнесмен відвідав дослідницький центр аквакультури, де вирощуються їстівні водні організми, університету Кіндай у префектурі Осака.

Видання зазначає, що Ма володіє часткою в одному зі стартапів аквакультури через інвестиційний механізм і, вочевидь, цей інтерес і призвів до заснування нової харчової компанії.

Як повідомляв Укрінформ, американський технологічний гігант Nvidia повідомив клієнтів у Китаї, що старт виробництва нових чипів зі штучним інтелектом (ШІ), розробленого з урахуванням експортних обмежень для Китаю, відкладається до першого кварталу наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів