Поділитись:

У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)

Вівторок, 28 листопада 2023, 14:55
У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)

У селі Брище Луцької громади встановили сучасну систему водопідготовки – модульну станцію Organik M-200, яка забезпечить чистоту і високу якість питної води, яка за показниками буде однією із найкращих в Україні.

Про це у вівторок, 28 листопада, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Зазначають, що розмістити цю систему вирішили для забезпечення потреб мешканців села Брище, яке відчуває деякий негативний вплив від полігону твердих побутових відходів, що знаходиться поруч.

Як повідомив директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, сучасна система водопідготовки Organik M-200 – це повністю готова модульна станція, яка, серед іншого, забезпечить видалення механічних забруднень, сполук заліза і марганцю, працюватиме з мінімально можливими експлуатаційними витратами і в автоматичному режимі.

Подача води в систему передбачена з артезіанської свердловини, вода буде проходити систему аерації, також обладнання знижує вміст сполук амонію та видаляє розчинений у воді сірководень за рахунок наявності фільтрувального шару з каталітичними властивостями. У результаті вода матиме високу якість і буде придатна для пиття.

Реалізація проєкту стала можливою в результаті роботи КП «Луцькводоканал» над залученням коштів за системою фінансового лізингу. Проєкт реалізується коштом підприємства, але саме через фінансовий лізинг вдалося залучити необхідний ресурс, щоб придбати обладнання, а потім поступово розраховуватися за нього.

Цей лізинг став першим в Україні, який потрапив під державну програму 5-7-9, що суттєво знижує відсотки. Тому підприємство на досить хороших умовах залучило ресурси, завдяки яким буде встановлене сучасне обладнання для очищення води і тисячі мешканців громади отримають якісну питну воду.

Наступна така система буде встановлена у сусідньому селі Рокині. У планах також є оновлення системи водоочистки на Дубнівському водозаборі, що постачає воду для значної частини помешкань у Луцьку.

У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото)У селі під Луцьком встановили сучасну систему водопідготовки (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
20 квітня 2024
12 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024