Поділитись:

У МОН розповіли, як реорганізовуватимуть мережу університетів

П'ятниця, 08 грудня 2023, 06:19
У МОН розповіли, як реорганізовуватимуть мережу університетів

В Україні модернізують мережу вищих навчальних закладів. Це одна з вимог ЄС. 

Заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти Михайло Винницький зазначив, що Єврокомісія вимагає конкретний план модернізації мережі навчальних закладів. При цьому європейці готові допомогти, зокрема й фінансово, – пише 24 канал. 

Посадовець зазначив, що на початку 2024 року вже можуть оприлюднити законопроєкт «Передумови модернізації мережі». У ньому пропишуть чіткі правила розподілення, відходу від територіально відокремлених структурних підрозділів, філій і формування певних типів університетів.

Також Винницький наголосив, що у вишах треба розвивати науку.

«Найкращі топові університети світу – це заклади, які не фокусуються на бакалавраті. Там є магістерка, аспірантура. Це швидше наукові установи, а не освітні», – заявив посадовець.

І додав, що ще однією важливою функцією вишів є світоглядний розвиток студентів. За словами Винницького, це та річ, яка потребує трохи менших спільнот, не монстрів, де 25 – 30 тисяч студентів.

«Ми маємо допомогти молодій людині знайти себе. Для декого важливим є підготовка до ринку праці, і це дуже важлива функція університетів», – додав посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів