Поділитись:

Як отримати е-рецепт, якщо смс не приходить

Неділя, 17 грудня 2023, 06:49
Як отримати е-рецепт, якщо смс не приходить

В електронну систему охорони здоров’я внесли зміни щодо формування електронного рецепта. Вони дозволять пацієнту отримувати номер і код е-рецепта навіть за відсутності звʼязку.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, зміни будуть тимчасовими – вони діятимуть до відновлення звʼязку, пише УП.

Сповіщення із номером і кодом рецепта не будуть надходити пацієнтам усіх операторів мобільного звʼязку. Натомість відтепер інформаційна довідка буде містити код погашення, який потрібен для відпуску ліків фармацевтом в аптеці.

"Для отримання нових рецептів з 15 грудня 2023 року лікар обовʼязково має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді. Така інформаційна довідка міститиме і номер рецепта, і код його погашення, який необхідно надати працівнику аптеки", – кажуть у МОЗ.

Це також можна зробити дистанційно – в узгодженому між лікарем та пацієнтом форматі: телефоном чи месенджером.

Ті пацієнти, кому рецепт виписали до 14 грудня включно, але смс досі не надійшло, можуть повторно звернутися до лікаря. Він згенерує нову інформаційну довідку, яка міститиме дані, необхідні для погашення рецепта в аптеці.

"Якщо попередньо вам був виписаний е-рецепт і смс все ж вдалося отримати – не потрібно інших додаткових кроків. Як і раніше, ви можете звернутися до аптеки та предʼявити номер рецепта та код його підтвердження з отриманого повідомлення", – зазначають у міністерстві.

Зміни стосується усіх програм, за якими призначаються ліки за е-рецептом, – як за програмою реімбурсації, так і за власні кошти пацієнта. Однак вони не впливають на процеси щодо виписування е-рецептів на медичні вироби, зокрема тест-смужки.

У МОЗ нагадують, що на час воєнного стану лікар за вибором пацієнта може виписати паперовий рецепт на рецептурні лікарські засоби за власні кошти пацієнта. Виняток становлять наркотичні ліки, а також лікарські засоби, які входять до програми реімбурсації – їх відпуск здійснюється виключно на підставі електронного рецепта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів