Поділитись:

Шампуні, м'ясо, техніка: в «Устилузі» зловили хитрого контрабандиста (фото)

Вівторок, 19 грудня 2023, 12:32
Шампуні, м'ясо, техніка: в «Устилузі» зловили хитрого контрабандиста (фото)

На митному посту «Устилуг» викрили перевізника, який в одному рейсі скоїв одразу кілька правопорушень – з його вантажу вилучили більше ніж пів тонни товарів сумарною вартістю 1 мільйон 750 тисяч гривень.

Про це у вівторок, 19 грудня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Чоловік офіційно ввозив «червоним коридором» на спеціалізованому авто з платформою два вживаних автомобілі. Додатково задекларував товар для особистих, сімейних та інших потреб, не пов'язаних із підприємницькою діяльністю. Однак у ході повного митного огляду з його вантажу загалом було вилучено більше пів тонни товарів промислової та харчової груп сумарною вартістю 1 млн 750 тис грн.

Частину з них, а саме 73 кг засобів догляду за волоссям, порушник не задекларував, розмістивши у багажниках автівок.

«Нагадуємо, що недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів», – йдеться у дописі.

Решту прихованого товару – батарейки до вейпів, м'ясопродукти, електротехніку – виявили у тайнику, який влаштували з використанням фанери та металопрофілю між лонжеронами лафети. Тож причіп-платформу марки «Прагматек», оцінений у 123 тис. грн, теж тимчасово вилучили.

«Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного кодексу, переміщення товарів з приховуванням від митного контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також транспортних засобів зі спеціально виготовленими тайниками», – нагадують митники.

Остаточні рішення щодо конфіскації та штрафів невдовзі прийматиме суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів