Поділитись:

В «Ягодині» у вантажівці знайшли 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності» (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 14:38
В «Ягодині» у вантажівці знайшли 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності» (фото)

На митному посту «Ягодин», попри блокаду кордону з польської сторони, продовжують виявляти контрабанду.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

«Митниця співчуває водіям, незалежно від їх громадянства, бо вони справді страждають і несуть колосальні збитки від блокування українсько-польського кордону.

Однак попереджаємо перевізників: факт блокади "Ягодина" не скасовує жодного із заходів митного контролю. Обов'язок дотримуватись митних правил стосується як юридичних, так і фізичних осіб, які перетинають митний кордон України», – йдеться у дописі.

У вівторок, 19 грудня, на ПП «Ягодин» склали протокол за фактом недекларування водієм вантажівки 140 кг специфічного товару, ввезення якого перебуває під особливим контролем митників. П'ять ящиків картриджів та сім ящиків батарей до електронних сигарет – разом майже 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності та тіньового ринку підакцизної продукції» – виявили на спальному місці в кабіні вантажівки. За документами далекобійник перевозив сир, але, за його словами, «погодився взяти передачу на прохання знайомого».

Як наслідок, картриджі та батареї за протоколом вилучили на склад митниці. Також розпочали провадження, у ході якого додатково з'ясують вартість предметів правопорушення.

Митники нагадують, що відповідно до частини 2 статті 471 Митного кодексу недекларування товарів (крім зазначених у частинах першій та/або третій цієї статті), що переміщуються через митний кордон України громадянами, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Нагадаємо: нині у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» трафік складає по чотири авто на годину для в'їзду в Україну та по одному – для виїзду.

В «Ягодині» у вантажівці знайшли 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності» (фото)В «Ягодині» у вантажівці знайшли 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності» (фото)В «Ягодині» у вантажівці знайшли 7 тисяч «знарядь поширення нікотинової залежності» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
19 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
15 березня 2024