Поділитись:

Warner Bros Discovery та Paramount ведуть переговори про об'єднання

П'ятниця, 22 грудня 2023, 05:22
Warner Bros Discovery та Paramount ведуть переговори про об'єднання

Кінокомпанії Warner Bros. Discovery та Paramount хочуть об'єднатися, щоб ефективніше конкурувати з Disney+ та Netflix.

Про це повідомляє Axios з посиланням на інсайдерські джерела, – пише Суспільне.

Перемовини про потенційне злиття відбулися 19 грудня між генеральним директором Warner Bros. Discovery Девідом Заславом та керівником Paramount Global Бобом Бакішем. Згідно з інформацією з джерел, зустріч відбулася в штаб-квартирі Paramount на Таймс-сквер у Нью-Йорку та тривала кілька годин.

Заслав і Бакіш обговорювали, як їхні компанії можуть доповнювати одна одну. Зокрема, йшлося про можливість об'єднання їхніх головних стримінгових сервісів Paramount+ і Max задля ефективнішої конкуренції з Disney+ і Netflix.

Річ у тім, що Paramount перебуває під великим тиском у пошуках покупця або стратегічного партнера через борги, накопичені за останні роки під час розширення свого стримінгового сервісу. 

Аналітики кажуть, що Warner Bros., має дещо кращу грошову позицію завдяки створенню цьогорічного блокбастера «Барбі». Втім, вони зазначають, що обидві компанії мають великі борги. Paramount – 15,6 мільярда доларів, а Warner Bros. Discovery – 43,5 мільярда доларів.

Сукупна ринкова вартість Warner і Paramount становить 38 мільярдів доларів.

Вважається, що переговори зараз перебувають на ранній стадії, і угода може не відбутися.

А якщо злиття все ж відбудеться?

Якщо це таки станеться, Warner Bros. Discovery зможе використати свого міжнародного дистрибʼютора для розширення франшиз Paramount. Водночас активи Paramount для дитячих програм зіграють важливу роль для стримінгу Warner Bros. Discovery.

Тоді на ринку виникне «гігант новин та інтертейменту», і в Голлівуді залишиться тільки чотири масштабних представники індустрії: Disney, об'єднані Warner Bros. та Paramount, Universal та Sony Pictures Entertainment.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів