Поділитись:

Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото)

Четвер, 28 грудня 2023, 19:43
Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото)

20 грудня до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України від Волині потрапила страва «Голубці».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинського обласного науково-методичного центру культури. 

«20 грудня Волинь приєдналася до списку областей, на теренах яких побутує елемент НКС приготування української традиційної страви «Голубці», що вже раніше був внесений до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України», – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 27 грудня до Національного переліку додався ще один елемент НКС від Волині – «Традиційне ткацтво у Камінь-Каширській громаді».

Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото)Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото)Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото)Волинські голубці потрапили до нематеріальної культурної спадщини України (фото) 

«Внесення даних елементів НКС до Національного переліку є результатом спільної праці фахівців Обласного науково-методичного центру культури з носіями-практиками та фахівцями установ культури Камінь-Каширської (ткацтво), Городищенської, Ковельської, Колківської, Торчинської, Турійської та Шацької (традиційна кухня) територіальних громад області», – додають у дописі. 

До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України від Волині внесено вже три елементи НКС: «Соломоплетіння та народна флористика Турійщини», приготування української традиційної страви «Голубці» та «Традиційне ткацтво у Камінь-Каширській громаді».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів