Поділитись:

Назвали найдорожчу у світі каву: скільки вона коштує

Неділя, 07 січня 2024, 02:59
Назвали найдорожчу у світі каву: скільки вона коштує

Кава для багатьох стала частиною повсякденного життя. Однак є й окрема категорія поціновувачів, які готові віддати за кавові зерна неймовірні гроші.

Як пише Fox news, є сорти, які цінуються як дорогоцінні камені або золото, оскільки вони ексклюзивні та мають унікальні методи обробки, – передає УНІАН.

Копі Лювак

Ціни Kopi Luwak коливаються від 100 до 600 доларів за півкілограма. Цей сорт, відомий тим, що кавові зерна збирають та ковтають цивети. Через свою міцну оболонку зерна не перетравлюються, а лише проходять через шлунковий сік. Особливості обробки дають цій каві незрівнянний та унікальний смак.

Кава Black Ivory Coffee

Ці зерна проходять травний тракт слонів. Ціна цієї тайської кави, яка може похвалитися рідкісним і вишуканим смаковим профілем, становить приблизно 1900 доларів за кілограм.

Фазенда Ла Есмеральда

Ця кава зачаровує ентузіастів своїм вишуканим смаком, який часто описують як квітково-фруктовий. Зерна продаються на аукціонах за високими цінами, підносячи панамську каву на світову арену ексклюзивності. Її ціна може варіюватися від 30 до 60 доларів за півкілограма залежно від таких факторів, як якість, обсмаження та упаковка.

Кава Святої Єлени

Цей сорт вирощується на відокремленому острові Святої Єлени в південній частині Атлантичного океану. Обмежене виробництво та унікальне місце вирощування роблять цю каву дуже дорогою, що робить її привабливою для любителів ексклюзивності.

Ямайська кава Blue Mountain

Ця кава відома своєю м’якістю та відсутністю гіркоти. Її вирощують в Блакитних горах Ямайки. Ціни можуть змінюватись залежно від таких факторів, як якість, обсмаження та упаковка, але загалом вони можуть коливатися від 30 до 100 доларів за фунт. Цю каву з її унікальним смаком, обмеженою доступністю та складними процесами виробництва шанують не просто як напої, а як предмети розкоші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів