Поділитись:

Волинська зірка YAKTAK прокоментував ймовірний плагіат пісні для Євробачення

П'ятниця, 19 січня 2024, 18:33
Волинська зірка YAKTAK прокоментував ймовірний плагіат пісні для Євробачення

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук), який родом зі Старої Вижівки, прокоментував звинувачення у свій бік щодо плагіату пісні для Національного відбору на Євробачення. 

Відповідний допис із роз'ясненням з'явився у телеграм-каналі музичного блогера «Ваня Расел». 

«Пісня YAKTAK «Lalala» є унікальним авторським твором. Слова на цю пісню ви ніколи не могли чути до релізу цієї пісні в рамках Нацвідбору. Музика (мелодія пісні) також ніколи не була представлена в публічному просторі до релізу цієї пісні в рамках Нацвідбору.

Всі світові музиканти, як і конкурсанти Eurovision в тому числі використовують такі платформи як: Splice, Loopcloud, Sounds та інші. Це портали з семплами, які є доступними для всіх, і знаходяться там роками. Безліч артистів використовують їх у своїх піснях, але їх пісні не втрачають унікальність через використання вже доступних семплів. (Тобто будь-яка пісня, будь-якого артиста може мати інструменти в собі, які вже десь використовувались)», – йдеться у дописі. 

Голова делегації від України на Євробаченні Оксана Скибіна заявила, що вони розглянули ситуацію довкола можливого нечесного використання музики. У коментарі блогеру вона розповіла, що команда YAKTAK надала усі документи, які підтверджують ексклюзивність пісні. 

«Зокрема біт, що ліг в основу музики цієї композиції, ексклюзивно належить YAKTAK. Оскільки для нас використання придбаних семплів/бітів/лупів тощо як основ пісні – нетипова ситуація, ми звернулися за роз’ясненням до організатора Пісенного конкурсу Євробачення – ЄМС, оскільки саме їхнім буде остаточне рішення щодо можливості чи неможливості цієї пісні представляти Україну на міжнародному конкурсі», – зазначала Скибіна.

Голова делегації також додала, що з урахуванням підтвердження від ЄМС щодо можливості участі цієї пісні у Євробаченні організаційний комітет ухвалив рішення про продовження участі YAKTAK у Національному відборі на Євробачення-2024.

Нагадаємо: користувачі вважають схожим фрагмент треку артиста з піснею іншої української виконавиці.

Як повідомляє музичний блогер Ваня Расел, під час прослуховування треку Yaktak він випадково ввімкнув Shazam-пошук. І у результаті блогер отримав посилання на пісню артистки Many і її пісню «Varto», яка була випущена ще у жовтні 2022 року. Після порівняння ним композицій, виявилося, що конкурсна пісня співака має ідентичні фрагменти.

Наразі пісні «Varto» вже немає на жодних музичних платформах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
27 березня 2024
15 березня 2024
26 лютого 2024
09 лютого 2024
08 лютого 2024
05 лютого 2024
04 лютого 2024
03 лютого 2024
19:30
30 січня 2024