Поділитись:

Як вибрати планшет у 2024 році за характеристиками та ціною

Середа, 21 лютого 2024, 17:23
Як вибрати планшет у 2024 році за характеристиками та ціною

Популярний пристрій, що поєднує у собі можливості смартфона та ноутбука. Йдеться про планшет. Для багатьох він став універсальним ключем до безлічі розваг. Хочете подивитися кіно чи порозмовляти з друзями в режимі відеозв’язку, запустити цікаву гру або передивитися новини в інтернеті? Саме планшет ідеально підійде для цієї мети. У 2024 році можна з легкістю підібрати планшет, що повною мірою відповідає вашим побажанням та вимогам.

Основні характеристики планшета варті уваги

Екран та діагональ

Цей пристрій слід купити, якщо потрібен великий екран. Це дозволить переглядати фільми, або навіть працювати з документами. Оптимальний розмір – десять дюймів та більше. За типом екрани бувають:

  • IPS панелі, що забезпечують чітку передачу кольору та широкі кути огляду;
  • PLS – розробка Самсунг на базі IPS, тут ми маємо більшу щільність пікселів та підвищену яскравість;
  • TFT – такий тип планшета слід купувати, якщо полюбляєте ігри, адже тут мінімальний час відгуку, а зображення чітко передається в динаміці;
  • OLED, AMOLED та Super AMOLED – максимальна яскравість та насичені барви у всій колірній гамі;
  • Retina, Super Retina XDR – цей тип матриці використано на планшетах Apple iPad, вони також вирізняються високою щільністю пікселів, колірним охопленням та яскравістю.

Планшети з IPS екраном належать до бюджетного варіанту. Якщо ж на перше місце ставите якість зображення, варто підбирати планшети з AMOLED або Retina екранами. Ціна таких планшетів буде вищою, але витраті того варті, якщо йдеться про професійне використання.

Процесори та оперативна пам’ять

Сьогодні більшість планшетів на базі операційної системи Android працює під керуванням 8-ядерних процесорів. Найдорожчі зразки виробництва Samsung, Lenovo, Xiaomi, Huawei обладнано процесорами вищого та середнього класу на кшталт Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Процесори бюджетної категорії на Android працюють під управлінням дешевших чипів типу Qualcomm Snapdragon 685 або MediaTel Helio G99. В характеристиках виробник обов’язково зазначає чи можна дану модель використовувати для ігор і роботи в режимі багатозадачності.

iPad від Apple оснащено процесорами Apple Ax або Apple Silicon M1/M2. Це 6-ядерні системи на кристалі з двома продуктивними та чотирма енергоефективними ядрами. Вони вирізняються своєю надійністю та тривалою актуальністю.

Якщо ж говорити про обсяг оперативної пам’яті, наведемо наступний перелік:

  • два або три гігабайти – бюджетні девайси для простих завдань;
  • 4 Гб – бажаний мінімум, якщо плануєте використовувати планшет для різноманітних завдань, у тому числі для ігор;
  • 6 або 8 Гб – потужні гаджети, що впораються з більшістю задач;
  • 12 Гб та вище – найпродуктивніші пристрої для професійного застосування.

Багато планшетів підтримують опцію розширення оперативної пам’яті завдяки запозиченню обсягу з вбудованого сховища.

Надрукувати
мітки:
коментарів