Поділитись:

З початку року лучани здали на макулатуру 378 кілограмів російськомовних книг

Понеділок, 11 березня 2024, 19:52
З початку року лучани здали на макулатуру 378 кілограмів російськомовних книг

У Луцьку в обласній бібліотеці для юнацтва триває акція «Скажи НІ російській літературі». З початку року зібрали вже 378 кілограмів російськомовних книг.

Про це пише Суспільне.

Книги здали на макулатуру, за них вторгували 1134 гривні, розповіла директорка Волинської бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова. Гроші передали волонтерському центру, що діє при бібліотеці, на закупівлю матеріалів для маскувальних сіток військовим.

Зі слів Алли Єфремової, ініціативу зі збору російськомовної літератури започаткували 4 вересня 2022 року.

«Читачі не дають завершити цю акцію. Вони продовжують приносити до бібліотеки російськомовну літературу, очищаючи свої книжкові полиці вдома», — говорить директорка книгозбірні.

Однією із тих, хто долучився до акції, стала лучанка Тетяна Саричева. Алла Єфремова розповіла: жінка нині проживає з дітьми в Чехії, де займається волонтерством. Під час візиту до Луцька Тетяна Саричева принесла до бібліотеки усі російськомовні книги, які знайшла вдома.

Акція «Скажи НІ російській літературі» у Луцьку наразі триває. Як додала директорка, приносити російськомовні книги можна у бібліотеку щодня з 9 до 19 години, крім суботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів