Поділитись:

Нацкомісія призупиняє дію абонплати за газ

Вівторок, 04 квітня 2017, 10:35
Нацкомісія призупиняє дію абонплати за газ

Національна комісія, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг, обіцяє призупинити дію рішення щодо запровадження абонплати за газ.

Про це повідомляє прес-служба НКРЕКП.

Враховуючи соціальну значимість цього питання НКРЕКП:

  • виступає за додаткове опрацювання з метою захисту населення та непідвищення загального рахунку;
  • проведе додаткові консультації з Кабінетом Міністрів України в частині компетенцій, що безпосередньо залежать від Уряду, а саме – поширення субсидій на послуги з транспортування та розподілу;
  • ініціює додатковий період для адаптації споживачів з найменшим типорозмірами та перенесе запровадження окремої плати для цієї категорії споживачів до прийняття рішення по зниженню тарифів на теплову енергію.

Відповідно, на відкрите засідання Комісії, з врахуванням вимог Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" щодо оприлюднення порядку денного не пізніше як за три робочі дні до дня проведення засідання, на 10 квітня 2017 року виноситься питання про призупинення та внесення змін до деяких постанов НКРЕКП у сфері природного газу з метою недопущення підвищення загального рахунку для населення.

До слова, рішення про запровадження абонплати на газ вимагав скасувати Президент України Петро Порошенко. Про це повідомив Цензор. НЕТ.

"Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються", – сказав Президент.

"Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до Уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує", – наголосив голова держави.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЯКУ АБОНПЛАТУ ЗА ГАЗ ДОВЕДЕТЬСЯ ПЛАТИТИ ВОЛИНЯНАМ

Нагадаємо, 28 березня Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) встановила для населення і промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність. Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання й оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання. За інформацією комісії, така абонплата на розподіл для найбільш поширеного типу лічильника (G4, 54 % від загальної кількості абонентів і близько 80 % від загального споживання в країні) на місяць становитиме близько 92 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів