Поділитись:

Біля ковельського ветсанзаводу знайшли тридцятилітні залишки

Вівторок, 04 квітня 2017, 12:40
Біля ковельського ветсанзаводу знайшли тридцятилітні залишки

На території Ковельської філії Державного підприємства "Укрветсанзавод" тривають очисні роботи.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, станом на сьогодні на території Ковельській філії ДП "Укрветсанзавод" накопичено біля 3 тис. тонн сировини тваринного походження. Крім того, за територією філії складовано невстановлена кількість залишків шкур сільськогосподарських тварин приблизно тридцятирічної давності.

Як уже повідомлялося, Ковельській філії Державного підприємства "Укрветсанзавод" заборонено прийом відходів тваринного походження до повної утилізації накопичених відходів, які розміщенні на її території. Таке рішення ухвалили на спільному засіданні комісії при Волинській облдержадміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при облдержадміністрації.

Відповідно до рішень, задля недопущення техногенної катастрофи 900 тонн відходів буде закомпостовано на території підприємства. З початку квітня проведено ізоляцію 33 тонн боєнської сировини (пір'я) у водонепроникний матеріал. Це забезпечить герметичність до подальшого вирішення питання щодо її утилізації (упаковка в біг-беги).

1 500 тонн боєнських та пір'євих відходів планується закагатувати на площадках одного з птахогосподарств області з метою отримання якісного перегною для його подальшого використання як органічні добрива.

Також виділено місце для утилізації 500 тонн кісток шляхом спалювання.

Відповідно до прийнятих рішень, починаючи з кінця березня, розпочаті роботи з вивезення 55 тонн сировини на інші філії ДП "Укрветсанзавод", 40 тонн перероблено безпосередньо на Ковельській філії.

При цьому інформуємо, що на ДП "Укрветсанзавод" завершується аудит, за результатами якого будуть прийняті відповідні рішення, зокрема кадрові. Матеріали аудиту будуть передані до правоохоронних органів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКИЙ НАРДЕП ПОКАЗАВ "НУТРОЩІ" КОВЕЛЬСЬКОГО ВЕТСАНЗАВОДУ (ФОТО; 18+)

Надрукувати
мітки:
коментарів