Поділитись:

Які види горілки існують у різних країнах і з чим її поєднують?

Четвер, 21 березня 2024, 13:32
Які види горілки існують у різних країнах і з чим її поєднують?

Горілка – це відомий міцний алкоголь, який здобув свою популярність серед народу завдяки специфічному смаку та вдалому поєднанню з іншими напоями для коктейлів. Особливої розповсюдженості горілка отримала в Україні, де багато відомих виробників на кшталт Nemiroff, Хортиця, Хлібний Дар, Мороша довели її виробництво до ідеального продукту. Але насправді горілка популярна не тільки у нас, а й в усьому світі. При цьому у кожного народу свій рецепт цього напою, своя історія та назва.

Повертаючись до теми горілки, слід зазначити, що це досить універсальний продукт. Через відносну простоту її виготовлення вона випускається різними світовими торговими марками. Але готовий продукт все ж відрізняються між собою за сировиною у складі, особливостями технологічного процесу та внесенням добавок, які покращують аромат та смак горілки. Але окрім цього, у багатьох народів є свій особливий рецепт.

Місцева горілка у різних країнах

До найпопулярніших різновидів горілки у різних країнах відносяться:

  • Кальвадос (Франція). Основний інгредієнт – трохи перезрілі яблука. Залежно від сорту міцність може змінюватись від 35 до 50%. Замість яблук також можуть використовуватися груші. Кальвадос витримують у бочках перед розливанням у пляшки.
  • Сливовиця (Сербія). Цей вид горілки популярний не лише у Сербії, а й у всіх балканських країнах, зокрема у Болгарії, Хорватії, Північній Македонії, Боснії та Герцеговині. Основний інгредієнт – чорнослив або зброджений сік зі слив. Міцність – 45%, проте при подвійній перегонці може досягати до 75%. У 2007 році напій отримав європейський сертифікат, тому справжню сливовицю можна скуштувати лише у Сербії. Виготовляють її шляхом дистиляції ферментованої сливи з наступною витримкою у дубових бочках.
  • Рисова горілка або Саке (Японія). Основний інгредієнт – рис або рисовий солод. Попри те, що головним компонентом саке є рис, у його смаку можна вловити нотки як винограду, так і банана та яблук. Напій рекомендується вживати у невеликих чашах та у гарячому вигляді.
  • Кактусова горілка або Пульке (Мексика). Основний інгредієнт – кактус. Протягом багатьох століть пульке використовувалася у різних магічних ритуалах. Напій має в'язку молочну консистенцію.
  • Узо (Греція). Міцний алкогольний напій з анісової витяжки, що виробляється на півдні Балкан. У близьких до Греції країнах подібні за складом напої називаються раки (у Туреччині), мастика (у Північній Македонії) та арак – традиційна кукурудзяна горілка в арабомовних країнах Близького Сходу, Ізраїлі та Осетії.

Також варто згадати такі види горілки, як грапа (Італія), кашаса (Бразилія), соджу (Південна Корея), байцзю (Китай), кизлярка (Дагестан) або кумис (Казахстан).

З якими напоями змішують горілку?

З горілкою чудово поєднуються соки, ром, віскі та, особливо, сухий мартіні. Якщо ви хочете змішати її з іншим міцним алкоголем, важливо дотримуватися зазначених у класичних рецептах пропорцій. Наприклад, якщо Кривава Мері вимагає точно 45 г горілки, то у Лонг Айленд її можна додати більше до смаку.

Найгірше горілка ладнає із шампанським, вином та пивом. Споживання таких міксів на порожній шлунок може призвести до неприємних наслідків.

Де замовити різноманітну горілку?

Замовити горілку з доставкою по Києву можна в онлайн супермаркеті Турбо. Це популярний сервіс доставки, який дозволяє забути про довжелезні черги на касі, важкі сумки та імпульсивні покупки. Крім алкогольних напоїв у каталозі Turbo представлений разючий асортимент свіжих продуктів: овочів, фруктів, м’яса, риби, напівфабрикатів, консервів, солодощів та ін. На сайті або у мобільному додатку Турбо можна замовити все, що знадобиться для корисного сніданку, поживного обіду та смачної вечері. Доставка замовлень на суму від 400 грн – безкоштовна.

Наявність власних дарксторів дозволяє кур’єрам Турбо швидко доставляти замовлення у спеціальних термосумках до вашої адреси від 15 хвилин. Постійні клієнти Turbo можуть взяти участь в унікальній бонусній програмі TurboCoin, яка дозволить вам купувати товари за накопичену валюту-турбокоїни у спеціальному каталозі товарів.

Якщо ви хочете насолодитися м’яким смаком пшеничної горілки у поєднанні із запеченим м’ясом, салом чи рибними стравами, але у вас немає бажання та часу їхати до найближчого магазину, замовте все необхідне за допомогою онлайн-супермаркету Турбо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 січня 2024
23 жовтня 2023
12 жовтня 2022
16 квітня 2022
15 січня 2022
09:00
14 травня 2021
11:10
11 травня 2021
13 квітня 2021
16 січня 2021
10 грудня 2020