Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня

Субота, 23 березня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 22 березня. 

На війні загинув старший солдат Сергій Глинянко з Волині

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня 

На війні загинув старший солдат Сергій Глинянко з селища Заболоття Волинської області. 

«Старший солдат Сергій Глинянко загинув 23 березня 2024 року, мужньо виконавши військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу і незалежність. Заболоттівська громада схиляє голови у глибокій скорботі та висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Нехай Господь пошле сили пережити цю гірку втрату. Поділяємо Ваш смуток та біль», – повідомили у Заболоттівській територіальній громаді.

Про час зустрічі скорботного кортежу з тілом Героя повідомлять додатково.

Про те, що у Луцьку помітили тролейбус з новим яскравим написом

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня 

У Луцьку поблизу ТЦ «Промінь» помітили тролейбус з новим яскравим написом.

Зокрема, ввечері 22 березня містом курсував тролейбус з написом: «ВАУ, п'ятниця! Їду в Депо!». 

Відео зібрало понад 10 тисяч переглядів. 

«Допомогою для ЗСУ влада Луцька прикриває мільйонні тендери», – депутат Михайло Наход 

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня 

Депутати «Громадянського руху «Свідомі» почали активно висловлювати свою позицію у Луцькій міській раді через те, що влада міста, прикриваючись допомогою для ЗСУ, оголошує мільйонні тендери, які не на часі.

Про це депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход повідомив у програмі «Теревені про Луцьк».

«Коли почалося повномасштабне вторгнення, то всі депутати різних фракцій збавили рівень своєї участі, як правило, підтримували ініціативи, які виходили від влади, від керівництва міста, тому що розуміли: людям потрібно демонструвати єдність та робити усе, щоб максимально допомагати Збройним силам.

Але коли з однієї сторони, декларується допомога Збройним силам, а з іншої – оголошуються тендери на бульвар Дружби народів чи коли на приватні котельні йдуть понад 30 мільйонів щороку, то ми не могли мовчати та почали більш активно висловлювати свою позицію», – сказав депутат.

Разом з тим Михайло Наход розповів, що у громадському та політичному середовищі деякі люди почали поширювати чутки, начебто команда «Свідомих» активізувалася через те, що на сесії не проходять рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького. Мовляв, це робиться у приватних інтересах.

Про те, що у Володимирі п'яна дівчина побила аптекарку та потрощила скло автівки

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 23 березня 

Сьогодні вночі у цілодобову аптеку «Мед-сервіс» у Володимирі, розбивши скло, проникла особа у стані спʼяніння та побила аптекарку.

На місці працювала поліція.

Працівницю аптеки та зловмисницю госпіталізували у Володимирське ТМО.

Також очевидці повідомляють, що та сама дівчина 2000 року народження, жителька Нововолинська, у сусідньому дворі побила скло автівки.

Як розповіли у пресслужбі ГУНП у Волинській області, до правоохоронних органів надходило повідомлення про подію. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Наразі триває слідство. З'ясовують обставини події.

Про те, що знайдений на Волині унікальний артефакт часів Київської Русі презентують в Національному музеї історії України

 

Нещодавно волинські правоохоронці при спробі продажу вилучили унікальну пам’ятку – кам’яну плиту із зображенням Святого Дмитра Солунського. Про знайдений артефакт розповів керівник Волинської археологічної експедиції Віктор Баюк.

Плита являє собою підквадратний камінь-пісковик із вирізьбленим композиційним зображенням, в центрі якого – іконографічний образ Святого Дмитра в обладунках, зі списом та щитом.Зі слів Віктора Баюка, артефакт передали до Національного музею історії України, де активно готується його презентація.

Новини України за день

  • Атака РФ регіонів України

У ніч на 23 березня в Харкові пролунали вибухи. 

Крім того, у Харкові опівночі під час повторного ворожого обстрілу постраждали рятувальник та поліцейський, а також пошкоджені автівки ДСНС. Зазначається, що опівночі внаслідок ворожого удару БПЛА по місту сталася пожежа триповерхової будівлі на площі 150 кв.м.До місця події відразу прибули підрозділи ДСНС та Нацполіції.

Загалом вночі За даними військових, противник атакував чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині та 34 ударними БпЛА типу Shahed. Безпілотники запускали з російської Курської області та мису Чауда в окупованому Криму.

У результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони, зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних сил знищено 31 «Шахед» у межах Полтавської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

  • Греблею ДніпроГЕС у Запоріжжі запустили рух легкових авто

Увечері 22 березня греблею ДніпроГЕС запустили рух легкових авто, який був призупинений після атаки окупантів в ніч на 22 березня. Як повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, Обласна та міська влада, комунальники, рятувальники, працівники гідроелектростанції та промислових підприємств, патрульна поліція. Всі служби працювали безперервно, щоб якомога швидше налагодити можливість проїзду між двома берегами Запоріжжя.  В етері «УП.Підсумки» Федоров заявляв, що відновлення сполучення буде частковим, оскільки частина дорожнього полотна повністю зруйнована. 

  • На Київщині стартувало будівництво Меморіального кладовища загиблих воїнів

Національному військовому меморіальному кладовищу передали в постійне користування земельні ділянки в Київській області. Міністерство у справах ветеранів заявило, що відтепер розпочнеться «новий динамічний» розвиток проєкту. Дві ділянки розташовані поблизу села Мархалівка Гатненської територіальної громади. Загальна площа становить понад 265 гектарів, із яких більше ніж 120 гектарів безпосередньо займатимуть поля для поховань, колумбарій, крематорій, релігійні споруди, музейний комплекс та інші об’єкти для почесних поховань захисників та захисниць.

Виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що після отримання земельних ділянок робота перейшла від «кабінету до будівельного майданчика».

  • Кабмін схвалив законопроєкт з підвищення акцизу на пальне

Кабінет Міністрів на засіданні схвалив законопроєкт, яким підвищується акциз на паливо. 

Про це повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Далі законопроєкт має пройти голосування у Верховній Раді.

  • У Львові неадекват побив палицею 13-річну дівчинку в тролейбусі

У суботу, 23 березня, неадекватний пасажир тролейбуса №22 у місті Львові без жодних причин накинувся на 13-річну дівчинку, яка сиділа неподалік нього.

Як свідчить опубліковане в Telegram-каналі Zahidwtf, чоловік, який сидів, обхопивши голову руками, раптом вийняв з-за пазухи палицю і кілька разів ударів неповнолітню по голові.

У патрульній поліції ТСН повідомили, що дівчинку госпіталізували, а чоловіка затримали та доставили до поліцейського відділку для встановлення його особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів