Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 23 квітня

Вівторок, 23 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 23 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 23 квітня.

Про те, що в «ЖИТО» прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 23 квітня 

Неподалік Луцька у ресторанному комплексі «ЖИТО» днями трапився скандалАдміністратор закладу відмовив вдові Героя Іванні Цюх у поминальному обіді на роковини загибелі її чоловіка Олександра Гнатюка. Спочатку адміністрація закладу відмовлялась коментувати цю прикру ситуацію. Про те через три дні на офіційній сторінці закладу у фейсбуці з'явилась їхня позиція. Після того, як вдова опублікувала відео, що викликало обурення в громадськості, шквал критики та гнівних коментарів в адресу закладу.

Про те, що мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 23 квітня 

Мер Луцька Ігор Поліщук на минулій сесії міськради 27 березня так розпинався, що луцький забудовник такий безсовісний і навіть ініціював звернення до Волинської обласної прокуратури з приводу невиконання зобов’язання забудовника, як передбачено рішенням міськради, передати 8% житлової площі на користь ветеранів АТО та сімей загиблих. Гвалт мер зробив чималий і дуже цим тішився усю сесію. За даними журналістів та згідно з отриманими відповідями з міської ради, очевидно, що мер Луцька, скажімо так «трішки прибрехав», адже жодних зобов’язань про передачу квартир від ТОВ «Казкова оселя» не було. 

Про те, що на Луганщині загинув 39-річний Дмитро Луцик з Луцького району

Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 23 квітня 

У Луганській області загинув 39-річний військовослужбовець Дмитро Луцик з села Баківці Луцького району.

Про головні новини Волині:

  • Волинська волонтерка потрапила під обстріл. Так, 22 квітня близько 16:30 російські військовослужбовці вчергове обстріляли селище Купʼянськ-Вузловий на Харківщині. Внаслідок ворожої атаки поранено волонтерку, депутатку Нововолинської міської ради 37-річну Яну Никитюк. Відомо, що жінка вчергове поїхала до воїнів на передову разом з волонтерами, щоб відвезти допомогу. Вона оприлюднила допис перших хвилин після обстрілу у фейсбуці, подякувавши колегам-волонтерам та лікарям за вчасно надану медичну допомогу.

 

  • Поблизу Луцька чоловік хотів скоїти самогубство. 23 квітня на лінію 101 надійшло повідомлення від працівників поліції про те, що поблизу Луцька чоловік 1981 р.н. перебуває на димовій трубі котельні і погрожує стрибнути вниз. Врешті до чоловіка у люльці автодрабини підійнялися рятувальник та поліцейський, який вів переговори. Крім того, з даху будівлі поблизу з потерпілим намагалися встановити контакт психологи ДСНС. Зрештою поліцейський умовив чоловіка відмовитися від своїх намірів. На щастя через деякий час його вдалося безпечно спустити на землю.
  • У Луцьку на проспекті Молоді автівка зіткнулася із мотоциклістом. Аварія сталася 23 квітня в обідню пору. Як повідомив у коментарі сайту новин Луцька «Конкурент» завідувач оперативно-диспетчерської служби Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Лінік, на місце виїжджала бригада медиків. До міської клінічної лікарні госпіталізували двох осіб з підозрою на закриту черепно-мозкову травму. На місці ДТП працювали правоохоронці.
  • Старовижівський районний суд виніс вирок 44-річному сержанту за вбивство Михайла та Олександра Куциків, які служили в одній з військових частин на Волині. Про це повідомляє Захід нет. Зазначимо, моторошний інцидент стався вночі 16 січня 2023 року. Чоловік у стані алкогольного сп’яніння зайшов у бліндаж, де спали батько й син, та розстріляв їх із ручного кулемета. За це обвинуваченому призначили 15 років тюрми.

Про головні новини країни:

 

  • У ніч на вівторок в Одесі через атаку російських безпілотників постраждало дев’ятеро людей, серед них четверо дітей, двоє з них - до року, рятувальниками врятовано 34 особи, щонайменше 14 квартир зазнали руйнування. Внаслідок ворожої атаки в житловому секторі Одеси пошкоджено будинки містян, сталося займання. Окрім того російські війська продовжують атакувати Берислав з безпілотників. Зранку 23 квітня внаслідок скидання вибухівки з дрона постраждав 63-річний місцевий житель. Чоловіка госпіталізували з вибуховою травмою, контузією, пораненням рук та тулуба. Вранці 23 квітня росіяни скинули на Костянтинівку Донецької області керовану авіабомб - зазнали травм різного ступеня тяжкості водій та четверо пасажирів. На момент обстрілу вони їхали по дорозі в легковому автомобілі. У постраждалих діагностовано множинні осколкові поранення.
  • Також  вдень вдарили по Дніпровському району на Дніпропетровщині. за попередньою інформацією, постраждали четверо людей.
  • МЗС України наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку. Згодом Українське консульство у Польщі повідомило Суспільному, що установа тимчасово призупинила консульські дії українських чоловіків віком від 18 до 60 років. Те ж саме сталося й у Генконсульстві України в Барселоні. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував інформацію про те, що військовозобов'язаним чоловікам за кордоном можуть призупинити надання консульських послуг. Про це він 23 квітня написав у соцмережі X. «Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна. Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно.”, – написав міністр МЗС України.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів