Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня

Середа, 17 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за середу, 17 квітня. 

Про те, що у Луцьку шукали гламурну власницю «золотої» соски

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

У Луцьку шукали власників загубленої дитячої пустушки. Але не простої, а «золотої».  

Оголошення у фейсбук-спільноті «Теревені про Луцьк» опублікувала Ліля Шибенюк.

У Луцьку на вулиці перехожі знайшли дитячу соску. Пустушка була золотистого кольору, тож здавалося, наче вона справді виготовлена з коштовного металу. Тому в оголошенні про знахідку так і написали, що вона золота.

«Була знайдена соска, золота зі стразами. Може, хтось шукає», – йдеться в дописі. 

Авторка посту зазначила, що пустушку повісила на дереві на вул. Модриновій (колишня Лермонтова, – ред.).

Про те, як Поліщук покриває земельне шахрайство Палиці

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

Керманич Луцька Ігор Поліщук продовжує покривати ймовірне земельне шахрайство Палиці із землею під готелем Nobel, що на вулиці Кривий Вал, 39.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

«Готель Нобель, який пов'язують із прізвищем Палиці, захопив частину чужої земельної ділянки. За це йому ще й дали трохи грошей з бюджету міста», – пише депутат.

Про те, що у декларації голови Волиньради Григорія Недопада

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад  у 2023 році заробив більше 700 тисяч гривень зарплати та зберігав готівкою 5 тисяч доларів.

Відповідний документ з'явився в Єдиному державному реєстрі декларацій 13 березня.

У своїй декларації, окрім даних про себе, політик зазначив ще й інформацію про дружину Олену та дітей – сина Олега та доньку Тетяну.

Минулого року Григорій Недопад зміг заробити 699 078 гривень зарплати у Волиньраді. Зауважимо, що в цю суму також входять премії, надбавки та іншого роду додаткові виплати. В середньому ж виходить, що очільник обласної ради отримував по 58,2 тисячі гривень щомісяця.

Крім того, від отримав ще 10 224 гривень заробітної плати у Луцькому національному технічному університеті, де працює за сумісництвом доцентом кафедри фінансів, банківської справи та страхування, а також 5522 гривні зарплати в Академії рекреаційних технологій і права на посаді доцента кафедри «Право та економіко-фінансова безпека».

Про те, що на Волині вже збирають білі гриби

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

У лісах на Ковельщині внаслідок аномально теплої погоди розпочався грибний сезон – люди вже знаходять білі гриби, хоча зазвичай вони починають з'являтися у червні-липні.

Світлинами та відео з «трофеями» поділилася у фейсбук-спільноті «Грибники Волині» Юлія Цимбалюк.

«Шок!!!! 15.04.2024 р. Неочікувано ранні!!!! Волинська обл. Ковельський р-н.», – написала вражена жінка.

У коментарях люди підхопили її здивування, адже, кажуть, ці гриби зазвичай збирають у липні та аж до середини осені. Хтось побачив у цьому добрий знак, хтось – поганий, а хтось зазбирався до лісу на «тихе полювання».

Про те, що в Луцьку підрядник напав на волонтера через зйомку

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

Підрядник фірми, яка займається вкладанням бруківки у Луцьку, намагався відібрати телефон у волонтера Сергія Тимчука і тому довелося застосувати самозахист щодо нападника.

Про те, що у Луцьку чоловік зламував машини, з яких викрадав речі власників та запчастини

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

Луцькі поліцейські затримали чоловіка, який зламував автомобілі та викрадав з них речі і запчастини.

В поліції розповіли, що декілька днів тому до поліції почали звертатися мешканці Луцька з однотипними повідомленнями. Вони розповідали, що невідомі проникали до їхніх транспортних засобів та викрадали звідти речі й запчастини. Загалом до поліції надійшло п’ять заяв від містян про скоєння таких крадіжок.

За цими фактами слідчі зареєстрували кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 Кримінального кодексу України й розпочали пошуки причетних до скоєння злочинів.

Усі крадіжки були вчинені в нічний час доби у різних районах міста. Зловмисник зламував замки дверей, завдаючи механічних пошкоджень автомобілям, та викрадав дороговартісні комплектуючі транспортних засобів й інші речі, які там залишали власники.

Про те, що в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля сталася пожежа. Єпархія заявляє про підпал

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 17 квітня 

На Ковельщині горів монастир Української православної церкви так званого московського патріархату.

У Володимир-Волинській єпархії церкви заявили, що «14 квітня в обідню пору буцімто було звершено незаконне проникнення та підпал двох корпусів монастирського комплексу на честь Різдва святого Іоанна Предтечі, що розташований на острові села Вербка, біля Ковеля».

Один з господарчих корпусів вигорів повністю, інший, де були облаштовані домова церква та трапезна, постраждали частково.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Російські окупанти продовжують обстрілювати мирні українські міста.

У середу, 17 квітня, російські військові атакували Чернігів трьома ракетами по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури. Відомо, що щонайменше 17 людей загинули та понад 60 дістали поранення, серед них 3 дітей. За словами радника начальника Чернігівської ОВА Андрія Подорвана, пошкоджена будівля колишнього готелю, який останні роки не працював. Також поряд пошкоджені кілька багатоповерхівок − винесені вікна, посічені фасади. Постраждала місцева лікарня, понівечені десятки авто, які були поблизу місця удару, і один з корпусів вищого навчального закладу. Відомо про 6 людей, що зникли безвісти після удару.

Вночі 17 квітня російська армія обстріляла з реактивних систем залпового вогню місто Білопілля Сумської області, у результаті чого одна людина отримала поранення, зазнали пошкоджень енергооб’єкти.

Ще російські окупанти завдали ударів дронами та з артилерії по Нікопольському району на Дніпропетровщині: постраждала жінка, зруйновані будинки.

  • У Львові оголосили переможців конкурсу на проєкт меморіалу Героїв України

У Львові завершився архітектурний конкурс на проєкт меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вулиці Іллі Мечникова.

Переможцем стала команда архітекторів з Хмельницького – Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер. Конкурс тривав три місяці.

Про це повідомили у Львівській міській раді. Окрім зони поховань, на території комплексу планують облаштувати меморіальний сквер, музей, монумент солдату, каплицю й колумбарій – місце для захоронення урн з прахом, куди можна буде спуститися як сходами, так і пандусом.

 

  • У Вінниці мати намагалася втопити свого 8-річного сина

Про це повідомляє поліція Вінницької області. Інцидент трапився 15 квітня на набережній у Вінниці.

Хлопчика, на щастя, врятував курсант, який почув дитячий крик та побачив, як жінка штовхає хлопчика в річку, а потім, занурившись разом із ним, намагається втопити дитину. На місце події прибув екіпаж поліції та швидка.

Хлопчик з повним переохолодженням був госпіталізований. А його 40-річна мати затримана. За скоєне жінці загрожує покарання до п'ятнадцяти років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів