Поділитись:

У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)

Середа, 17 квітня 2024, 13:06
У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)

На території Луцького зоопарку, що у центральному парку міста, квітне червонокнижна сон-трава, яку здавна наділяють чаклунськими властивостями.

Світлини опублікували у середу. 17 квітня, на фейсбук-сторінці Луцького зоопарку.

Зазначають, що сон-трава, або простріл, ззовні нагадує пухнасті тюльпани, квіти легко впізнати за гарним фіолетовим забарвленням. Усі види сон-трави є рідкісними та охороняються Законом України про Червону книгу.

На жаль, їхня чисельність стрімко зменшується через вплив діяльності людини на природу, спалювання рослинності і звичайне масове збирання на букети.

«Про рослину є багато легенд. І не даремно, тому що цю казкову квітку здавна наділяють чаклунськими властивостями.

В одній з казок розповідається про те, що один з архангелів побачив нечисту силу, яка ховалася за кущем сон-трави й дражнилася з нього. Розлютившись, архангел метнув у кущ стрілу. Відтоді погань боїться навіть наближатися до чарівної квітки й завжди обходить її якнайдалі.

А щоб побачити сон-траву, приходьте до нас та влаштуйте собі невеличкий квест. Бо вона у нас росте. Де ж саме – пошукайте!» – йдеться у дописі.

Луцький зоопарк працює щодня з 10:00 до 20:00. 

У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото)У Луцькому зоопарку квітне «чаклунська» сон-трава (фото) 

Автор фото: Павло Березюк

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів