Поділитись:

Представників Луцькради вчили, як зробити органи влади інноваційними

П'ятниця, 05 лютого 2016, 10:03
Представників Луцькради вчили, як зробити органи влади інноваційними

Представники Луцької міської ради взяли участь у форумі "Е-Урядування 2016: як зробити органи влади інноваційними?".

На форумі були представлені онлайн-інструменти, які допоможуть муніципалітетам стати ефективними, було продемонстровано як інформаційні системи можуть радикально знизити рівень корупції, які цифрові перетворення чекають на українські міста в найближчі роки. Тематично Форум було розділено на три блоки: E-фінанси, Е-врядування, Е-допомога, - повідомили у прес-службі Луцькради.

Спікерами стали заступник Міністра фінансів України Оксана Маркарова, директор із інновацій Львівської міської ради Яніка Меріло та інші.

Під час виступу Оксана Маркарова розповіла про проект Е-data. Вона поділилася своїм баченням ролі ресурсу в житті країни, розповіла, що він дає українцям сьогодні, як планується його вдосконалювати у майбутньому, і чи вдасться за допомогою цього порталу врешті подолати корупцію.

Також під час Форуму було представлено платформу "Відкритий бюджет", розроблену експертами Центру політичних студій та аналітики. Вона покликана налагодити спілкування та довірливі стосунки між платниками податків та тими, хто ці кошти використовує. Завдяки цьому порталу державні органи у доступній для всіх формі, через графіки та малюнки, можуть показувати скільки грошей вони отримали та скільки і на що витратили. Луцька міська рада вже долучилась до цього проекту, в рамках якого було запроваджено візуалізацію бюджету, що значно полегшило сприйняття бюджету пересічними громадянами.

Представників Луцькради вчили, як зробити органи влади інноваційними

Представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бугай розказав слухачам про систему державних електронних торгів Prozorro. Завдяки своїй відкритості онлайн, Prozorro дозволяє спростити процедури проведення тендерів і дозволяє долучитися до них усім охочим. Ми не оминули увагою і цей ресурс, з липня місяця допорогові торги виконавчих органів Луцької міської ради проводяться в електронний спосіб за допомогою електронного торгівельного майданчика.

Йшла мова і про електронні послуги, в цій сфері Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку є одним з перших, хто започаткував такі послуги.

Також під час Форуму звернули увагу на інші електронні ініціативи, як то інструменти електронної демократії, а саме було презентовано представником фонду "Відродження" єдину систему місцевих петицій, приємно відмітити, що презентація цього спікера базувалась на петиціях міста Луцька та платформу "Відкрите місто", яка вже довгий час використовується виконавчими органами Луцької міської ради для оперативного реагування на проблеми міста. Представники корпорації Майкрософт презентували стратегію цифрового міста City Next, учасників форуму ознайомили з новинами у сфері відкритих даних та багато іншого. Не оминули увагою і питання залучення коштів на реформи.

Відділ програмно-комп'ютерного забезпеченняВідділ програмно-комп'ютерного забезпечення

За підсумками форуму можна сказати, що подолати корупцію можливо лише у випадку, максимальної об'єктивності і неупередженості державних органів, шляхом переходу на електронні системи. Участь у таких подіях дає змогу зрозуміти правильність прийнятих рішень щодо впроваджених інновацій та дає поштовх для впровадження нових ініціатив та розуміння в який спосіб можна ефективніше співпрацювати з громадою.

Учасниками форуму були начальник відділу звернень Тетяна Книш та головний спеціаліст відділу програмно-комп'ютерного забезпечення Наталія Хмель.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024