Поділитись:

Уряд ухвалив проект бюджетної резолюції на три роки

Середа, 14 червня 2017, 13:52
Уряд ухвалив проект бюджетної резолюції на три роки

Кабінет Міністрів України ухвалив проект Бюджетної резолюції до 2020 року, яка започатковує новий процес планування державних фінансів на середньострокову перспективу і передбачає ріст економіки України на 4 % до 2020 року, зниження інфляції до 5 % до 2020 року, зниження дефіциту бюджету до 2 % та зниження частки боргу до 55 % ВВП.

Документ було підготовлено Міністерством фінансів України й схвалено одноголосно. Як очікується, протягом трьох днів резолюція буде остаточно узгоджена і передана до Верховної Ради, – інформує Урядовий портал.

Представляючи основи документа, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що вперше в Україні Уряд відкриває горизонт планування на три роки задля того, аби було зрозуміло, "куди йде країна".

"Ми вирішили змінити підхід – перейти до середньострокового бюджетування, не на один рік, а на три. Ми чітко визначаємо, які економічні показники прогнозуємо на 3 роки, які пріоритети ставимо", – сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що закладені макропоказники – це базовий рівень, який можна перевиконати – в разі ухвалення ефективних рішень і досягнення необхідної глибини перетворень у державі. Пріоритетними, на думку Глави Уряду, є продовження децентралізації й зміцнення місцевих бюджетів, підвищення соціальних стандартів, стимулювання промисловості й створення нових робочих місць.

"Ми відкриваємо горизонт на три роки, бачимо стабільність, стійкість національної валюти, розвиток національної економіки, створення робочих місць, і як результат, підвищення мінімальної й середньої заробітної плати, – сказав Глава Уряду. – Це черговий системний крок, який робимо сьогодні як Уряд. Розпочинаємо новий бюджетний процес, і у вересні внесемо новий проект державного бюджету на 2018 рік відповідно до Бюджетної резолюції".

У ході обговорення члени Уряду та присутні на засіданні підтримали ідею переходу на середньострокове планування, оскільки це є світовою практикою і дозволяє формувати галузеві програми розвитку на перспективу 2-3 років.

"Хочу подякувати Міністерству фінансів за колосальну роботу. Це наш досвід", – підкреслив Глава Уряду.

Надрукувати
мітки:
коментарів