Поділитись:

У скільки обійдеться український борщ у країнах Європи

П'ятниця, 28 липня 2017, 14:56
У скільки обійдеться український борщ у країнах Європи

Пісний борщ, який приготують в Україні або в деяких інших країнах Європи, не буде відрізнятися за ціною.

Це показав моніторинг Асоціації постачальників торговельних мереж у супер- та гіпермаркетів ряду країн ЄС та України, – повідомляє генеральний директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко у мережі Facebook.

Як повідомив експерт, ціна на капусту в Україні далеко не найнижча.

"Румун зараз заплатить за кілограм капусти у супермаркеті 9,9 грн, литовець – 11,2 грн, естонець – 11,8 грн. Українцю прийдеться викласти за неї вже 12 грн. Ще дорожче прийдеться сплатити в Угорщині – 19,7 грн, і в Польщі – 21,2 грн. Тому якщо брати капусту, то констатуємо, що дорожчати вже нікуди, тому що зростання ціни приведе до напливу більш дешевої європейської", – йдеться у дописі.

Зі слів Олексія Дорошенка, кілограм картоплі в Україні коштує 7 грн, у Польщі – 10,6 грн, у Литві – 16,6 грн, в Естонії – 16,6 грн, в Угорщині – 23,6 грн. Цього разу найдешевша картопля виявилася в Україні.

В румунському супермаркеті кілограм моркви можна купити за 10,5 грн, а в нас – за 11 грн. Далі за рівнем цін йде Польща, де морква обійдеться у 14,1 грн. В Угорщині треба буде заплатити 19,7 грн, у Литві – 20,9 грн, а в Естонії – 29,6 грн.

"Таким чином ми є країною низького достатку, але вже не є країною низьких цін, якщо навіть наша головна страва – борщ – в нас коштує не дешевше, ніж у сусідів", – зазначив експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів