Поділитись:

На Волині фіксують ріст збору податків до держбюджету

Понеділок, 14 серпня 2017, 13:17
На Волині фіксують ріст збору податків до держбюджету

За підсумками січня-липня 2017 року на Волині до загального фонду держбюджету зібрано 1 мільярд 347,6 мільйона гривень податкових платежів.

Це на 20,1 відсотка більше минулорічних показників за аналогічний період, – інформуєє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Динаміка росту характеризує стан сплати більшості податків, що зараховується до державного бюджету. Завдяки електронному формату спілкування з платниками фахівці ДФС отримали можливість більш оперативно та якісно аналізувати їх діяльність в контексті сплати податків, відтак – реагувати на можливе некоректне застосування законодавчих норм та потенційні ризики у наповнені бюджету", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, саме електронний формат звітування, що став нормою для усіх категорій платників, створює комфортні умови для представників підприємництва, оскільки виключає додаткові візити до органів ДФС та часові витрати.

"Разом з тим, спілкування платників з фахівцями ДФС через електронний кабінет платника та впровадження електронної системи адміністрування податку на додану вартість, – це ті моменти, що мінімізують корупційну складову, виключають суб'єктивний фактор, наближаючи нашу систему виконання податкових зобов'язань до європейських стандартів обслуговування", – підкреслила Світлана Савчук.

Довідка:

Упродовж січня-липня 2017 року до держбюджету з Волині надійшло податку на додану вартість – 565,7 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб – 391 млн. грн., податку на прибуток – 205,2 млн. грн., військового збору – 111,7 млн. грн., рентної плати – 48 млн. грн., зокрема за користування надрами для видобутку газу – 34,3 млн. гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів