Поділитись:

На Волині обговорили план об'єднання громад

Середа, 06 вересня 2017, 14:31
На Волині обговорили план об'єднання громад

У Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл "Розроблення рекомендацій щодо конфігурації майбутніх ОТГ відповідно до критерії, визначених у методиці формування спроможних об'єднаних територіальних громад".

Учасниками стали науковці, представники громад, громадських організацій, депутати місцевих рад. Присутні зібралися, аби напрацювати пропозиції щодо змін до перспективного плану Волинської області громадами Волині, – інформують організатори.

Під час заходу відбулася презентація перспективного плану Волинської області, який затверджений КМУ. Обговорили і внесення пропозицій щодо змін до перспективного плану Волинської області громадами Волині. Також відбулося обговорення та дискусія щодо розброблення рекомендацій щодо конфігурації майбутніх об'єднаних територіальних громад відповідно до критеріїв, визначених у Методиці формування спроможних ОТГ.

Експерт із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан розповіла, що робота над перспективним планом триває постійно, приміром, нині надійшло 19 ініціатив щодо змін до перспективного плану.

"У 2015 році на Волині було п'ять об'єднаних територіальних громад, у 2016 році – ще десять ОТГ, у 2017 додалися ще п'ять громад. На 29 жовтня заплановані вибори у 19 майбутніх об'єднаних територіальних громадах. Динаміка позитивна", – заявила експерт.

Також вона наголосила на тому, що потрібно так формувати перспективний план, щоб уникати так званих "білих плям". Спеціаліст у сфері децентралізації розповіла і про ситуацію щодо формування ОТГ у Волинській області у розрізі районів. Наприклад, Ковельський район вона назвала одним із найперспективніших.

У підсумку присутні змогли дізнатися, як потрібно допомагати об'єднаним територіальним громадам під час змін до перспективного плану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ ХОЧУТЬ ЗМІНИТИ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАД

Надрукувати
мітки:
коментарів