Поділитись:

Нацбанк залишив незмінною облікову ставку

Четвер, 14 вересня 2017, 16:19
Нацбанк залишив незмінною облікову ставку

Національний банк зберіг облікову ставку незмінною на рівні 12,5 % річних і погіршив прогноз інфляції.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

У серпні споживча інфляція продовжила зростання в річному вимірі і становила 16,2 %. У НБУ вважають, що до кінця поточного року показник інфляції в річному вимірі матиме тенденцію до уповільнення.

Передусім з огляду на високу базу порівняння минулого року, очікувану помірну волатильність обмінного курсу і загасання ефектів "інфляційних сюрпризів". Разом з тим, в цьому році інфляція знизиться повільніше, ніж передбачалося в липневому прогнозі (до рівня 9,1 %).

"Надалі необхідність повернення інфляції до цільових значень може зумовити утримання облікової ставки на поточному рівні до отримання Національним банком чітких ознак нівелювання інфляційних ризиків", – заявили в Нацбанку.

Стримана монетарна політика повинна сприяти збереженню тренду, поліпшенню інфляційних очікувань і наближенню інфляції до центральної точки цільового діапазону в другому кварталі 2018 року.

У той же час Нацбанк продовжить уважно стежити за факторами, які можуть посилити тиск на інфляцію, і відобразить їх очікуваний ефект в оновленому прогнозі інфляції.

Надалі необхідність повернення інфляції до цільових значень може зумовити утримання облікової ставки на поточному рівні до отримання НБУ чітких ознак нівелювання інфляційних ризиків.

Надрукувати
мітки:
коментарів