Поділитись:

Новорічні ялинки з'їдять у луцькому зоопарку

Середа, 24 січня 2018, 14:10
Новорічні ялинки з'їдять у луцькому зоопарку

Після закінчення новорічно-різдвяних свят працівники комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс" розпочали утилізацію хвойних дерев, які лучани викидають на смітники.

Про це повідомляє ПАТ НСТУ ВРД.

У луцьких комунальників робочий день розпочинається о 5-й годині. Двічі або й тричі в тиждень вони їздять містом і збирають ялинки і сосни, які викинули містяни після свят.

Більшість зібраних ялинок і сосен привозять на підприємство. Торік працівники "Луцькспецкомунтрансу" відмовилися від газу і перейшли на твердопаливні котли, де зараз і спалюються хвойні дерева. Економія, зі слів керівника закладу Валерія Кузьмича, суттєва.

"Два котли, які працюють на всьому тому, що ми знаходимо біля контейнерів – це і зняті двері, це і викинуті з саду гілки. Зараз основним матеріалом є ялинки, які викидають після Нового року. Я думаю, що економія з енергозбереження – до 50 тисяч гривень. 300 тисяч гривень на півроку, за опалювальний період. Це практично нормальне обладнання для снігоприбиральної техніки", – пояснив Валерій Кузьмич.

Уже п'ятий рік ялинки і сосни звозять до Луцького зоопарку. Майже всі його мешканці споживають таку їжу, збагачену вітаміном С.

"Для деяких тварин це є основний харч. Такий, який би вони мали в природі. Тому що тваринки їдять і кору дерев. Для деяких тварин це є їх укриття чи більш безпечна зона. Для деяких тварин – це іграшка. Це такі, як леви, тигри. Тваринам цікаво, тому вони жбурляють їх, граються по вольєрах. Найкраще сприймає це олень, тому що зараз він готується скидати свої роги. І він зараз буцається з ялинками і має забаву", – розповіла директор зоопарку Людмила Денисенко.

Ялинки та сосни використовуватимуть як їжу для тварин до квітня. Стовбури дерев тут переробляють на дрова, а також використовують для проведення тематичних свят.

Надрукувати
мітки:
коментарів