Поділитись:

Процедура перегляду тарифів за проїзд в маршрутках Луцька запущена

Середа, 21 лютого 2018, 10:54
Процедура перегляду тарифів за проїзд в маршрутках Луцька запущена

Витрати на обслуговування автомобілів перевізниками Луцька значно зросли. Натомість тарифи на перевезення не переглядали.

Перевізники вважають це бездіяльністю міської ради. Про це 21 лютого під час засідання виконавчого комітету повідомив директор ТзОВ "Санрайз" Юрій Девіцький, який займається громадськими перевезеннями.

Він зазначив, що при піднятті пального на 10 %, відповідно до законодавства, треба переглядати тариф. Натомість вартість пального за рік зросла на 30 %. Ситуація призведе до того, що автобуси зупиняться, – каже перевізник.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що нині економісти міської ради досліджують це питання. Однак це довга процедура, яка потребує дослідження пасажиропотоку, громадського обговорення.

"Процедура запущена, назад руху немає. Але ми будемо це робити відкрито", – зазначив Григорій Недопад. Втім він нагадав перевізникам про скарги та претензії пасажирів щодо неналежного надання послуг.

Начальник служби руху КП "Луцьке підприємство електротранспорт" Віктор Михалюк зазначив, що проблеми із витратами є. Він запропонував переглянути кількість залучених автобусів на всіх маршрутах міста. А також переглянути режим роботи у вечірній час, коли немає пасажирів і автобус їде пустим.

Директор ПрАТ "Луцьке АТП 10701" Сергій Дьомін додав, що пасажири будуть більше скаржитися на перевізників, бо вони не здатні забезпечити всі умови договорів за чинних умов.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт у своєму зверненні висловив свої зауваження до маршрутників. Зокрема запитував, чи треба в маршрутках піднімати тариф, аби у транспорті не звучав російський шансон. Однак підтвердив, що процес перегляду тарифів розпочатий.

Надрукувати
мітки:
коментарів