Поділитись:

"Треба розглядати всі аспекти", – Положинський про концерти українців у Росії

Субота, 05 травня 2018, 13:38
«Треба розглядати всі аспекти»,  – Положинський про концерти українців у Росії

Гурт "Тартак" був у Росії з кнцертом лише раз. І то дуже давно.

Про це розпвовів лідер гурту Олександр Положинський в інтерв′ю виданню lime.

"Ми лише один раз були у Росії з концертом, дуже і дуже давно. Нас там не дуже прийняли. Ми, звичайно, на початку пробували зайти на російський ринок, але нам одразу сказали: "Ви хочете зайти, у вас потенційно цікавий для Росії продукт, і ми могли би з вами вести перемовини на цю тему. Але треба кілька сильних речей випустити російською мовою". По-перше, це для нас була неприйнятна позиція з ідеологічних міркувань і міркувань сумління. Я хоч і закінчував російськомовну школу, але це не значить, що я готовий у своїй творчості змінювати принципи заради того, щоб отримати комерційний успіх. А по-друге, я не дуже і вмію писати російською мовою. Я час від часу роблю якісь спроби, і, чесно кажучи, не дуже виходить. Отак одне з другим співпало, що нам просто не дали зайти на той ринок. Хоча от "Океану Ельзи" пощастило зайти на російський ринок без російськомовних пісень. Але це виняток, а не система. Інших прикладів такого успішного входження на російський ринок я не знаю", – зазначив Положинський.

Тому й зараз, зауважив музикант, у гурту немає жодної підстави їздити в Росію на гастролі. І засуджувати інших за це теж.

"Я не можу говорити, що я однозначно готовий похвалити чи однозначно готовий засудити того, хто їздить з концертами в Росію. Треба розглядати всі аспекти цих концертів: і чому, і які це концерти, і де, і на яких умовах, і що відбувається на цих концертах. Мені для того, щоб винести своє судження, потрібно дуже багато інформації. Хоча я, звичайно, з величезною повагою ставлюся до тих моїх колег, які свідомо відмовилися від російського ринку: це "Океан Ельзи", "Бумбокс", Onuka та інші артисти. У мене викликають повагу такі вчинки, така категоричність, така принциповість. Коли я знаю про когось, що він виступає в Росії, це може стати мінусом. І, можливо, в більшості випадків це і стає мінусом, але не завжди це такий мінус, який готовий перекреслити все, забанити для мене артиста чи людину. Повторюся, мені треба знати дуже багато фактів, розуміти, що за цим стоїть. А, можливо, це наш шпигун, а, можливо, це наш агітатор. Не знаю. А, можливо, й ні. А, можливо, це якраз наш ворог, до якого я незаслужено ставлюся із симпатією", – поділився думками Олександр Положинський.

Надрукувати
мітки:
коментарів