Поділитись:

Лучан кличуть на військову службу за контрактом

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:34
Лучан кличуть на військову службу за контрактом

Усіх очочих лучан запрошують до Луцького об'єднаного міського військового комісаріату, аби ознайомитися з актуальними вакантними посадами та професіями.

Про це повідомили в самому комісаріаті.

На військову службу за контрактом приймаються призовники, військовозобов'язані та жінки з відповідною освітою віком від 18 до 40 років. На сьогодні граничний вік призову чоловіків збільшився до 60 років. Причому, на сьогодні неповна середня освіта, тобто 9 класів, теж надає підстави для зарахування на військову службу за контрактом, з подальшим навчанням в системі навчальних центрів Збройних Сил України.

За інформацію звертатися: м. Луцьк, вул. Теремнівська, 85а (каб. 406 щоденно, у вихідні дні та після 17:00 інформацію можна отримати у чергового військового комісаріату; телефони: 75-14-31 або 066-249-58-85 та 068-484-01-60).

Щодо термінів контракту: для громадян України, які вперше приймаються на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби:

на посади рядового складу – строком на 3 роки;
на посади сержантського і старшинського складу строком від 3 до 5 років;
на посади офіцерського складу строком на 5 років.

Додатково для військовозобов'язаних звільнених з військової служби під час дії особливого періоду - контракт на проходження військової служби може укладатись в термін на шість місяців.

Щодо грошового забезпечення: суттєво збільшено розмір грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України у 2016 році.

рядовий склад отримує від 7000 тис. грн. і більше;

сержантський склад – від 8000 тис. грн.

офіцери: командир взводу – від 9500 тис. грн.;
командир батальйону – від 12000 тис. грн.;
командир бригади – від 14000 тис. грн.


Щодо соціальних гарантій: військовослужбовці мають право на безкоштовне здобуття вищої освіти без відриву від військової служби, безкоштовне медичне забезпечення а також санаторно-курортне лікування. На сьогодні розроблено зміни до Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо виплати грошової компенсації за піднайом житла для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Надрукувати
мітки:
коментарів