Поділитись:

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Середа, 18 липня 2018, 21:05
ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Купуючи новинку на ринку смартфонів, ми звертаємо увагу на технічні характеристики пристрою, його ціну, зовнішній вигляд, гарантії та відгуки користувачів. Але точно дізнатися, які слабкі місця будуть у тієї чи іншої моделі можна лише через певний час експлуатації.

До того ж часто трапляється так, що за цей час телефон старіє і після чергового ремонту, в кращому разі, відправляється на "доношування" батькам або іншим родичам, а у гіршому – буде припадати пилом на задвірках шафи, – пише "Новое время".

Дата-аналітична компанія Blancco презентувала звіт із ремонту та безпеки мобільних пристроїв за четвертий квартал 2017 року.

Згідно зі звітом, пристрої Samsung у всьому світі відмовляли найчастіше. У списку топ-10 Android-смартфонів, системи яких дають збій найчастіше, моделі південнокорейського виробника займають половину позицій.

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Найменш надійною cеред Anroid стала модель Xiaomi Redmi 4, яка обігнала за частотою поломок Motorola Moto G (5S) Plus, Lenovo Lenovo K8 Note, HMD Global Nokia 6 і свою сестру Xiaomi Redmi Y1.

Найчастішою проблемою операційної системи Android була продуктивність телефонів: швидкість роботи, тривалість батареї, проблеми замороженого екрану і т.і. З такими випадками зіткнулися 27 % користувачів. У топ-5 поломок увійшли також поломки відеокамери, мікрофона, навушників і динаміків.

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Що стосується продукції Apple, то тут найбільш ненадійною виявилася модель iPhone 6, 26 % із загальної кількості поломок у кінці 2017-го.

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Головними проблемами iOS були несправності Bluetooth, Wi-Fi, навушників, мобільних даних мережі та бездротового ресивера.

Крім цього, згідно зі звітом, майже 90 % пристроїв Apple використовували новішу версію iOS 11, в той час як більшість Android-смартфонів були на застарілому сьомому поколінні програмного забезпечення з 2016 року. Цей факт міг негативно позначитися на захисті персональних даних користувачів Android.

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

З проаналізованих трьох найбільших регіонів – Північної Америки, Європи та Азії, – як у Android, так і у iOS, найбільш проблемною виявилася Європа, з майже половиною всіх поломок на цій території.

ТОП-10 найбільш ненадійних смартфонів

Судячи зі звіту Blancco, більшість смартфонів на Androind мають проблеми із захистом персональних даних через використання застарілих операційних систем, а найбільш ненадійним смартфоном на кінець 2017 року виявився iPhone 6.

Можливо, саме цей факт, у парі з незадоволеністю користувачів останніми оновленнями iOS, привів до падіння продажів смартфонів Apple у 2018-му.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФАХІВЦІ НАЗВАЛИ ПОМИЛКИ ПРИ ЗАРЯДЦІ СМАРТФОНІВ

Надрукувати
мітки:
коментарів