Поділитись:

Муніципали діють законно, – Луцькрада

П'ятниця, 17 серпня 2018, 12:14
Муніципали діють законно, – Луцькрада

У Луцькій міські раді запевнили, що працівники департаменту муніципальної варти діяють в межах чинного законодавства.

Така відповідь мерії на петицію щодо реорганізації департементу муніципалів.

У документів йшлося, зокрема, про те, що з появою муніципалів малий бізнес Луцька постав перед загрозою знищення. Отож, лучани пропонували позбавити муніципалів функцій з демонтажу тимчасових споруд, мовляв, це незаконно.

Натомість Луцькрада доводить протилежне.

"Департамент муніципальної варти наділений правом проводити перевірки додержання вимог законодавства про благоустрій, складати відповідні акти та адміністративні протоколи за результатами проведення такої перевірки. Предметом перевірок законності розташування тимчасових споруд не є господарська діяльність суб'єктів підприємництва, а законність їх розміщення. Департамент муніципальної варти реалізовує повноваження щодо контролю за додержанням вимог законодавства про благоустрій шляхом здійснення відповідних перевірок, внаслідок чого проводиться демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд на підставі відповідних рішень виконавчого комітету", – йдеться у відповіді міськради на петицію.

Натомість Законом України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" встановлено мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Відповідно до частини 1 статті 39 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" державний контроль за дотриманням законодавства у сфері благоустрою території населених пунктів здійснюється місцевими державними адміністраціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ЛУЦЬКОМУ АВТОВОКЗАЛІ ДЕМОНТУЮТЬ БЛОКИ ТА ЛІТНІ МАЙДАНЧИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024