Поділитись:

П'ять років на Волині незаконно користувалися ставком

П'ятниця, 07 вересня 2018, 17:17
П'ять років  на Волині незаконно користувалися ставком

На Волині державі повернули земельну ділянку зі ставком вартістю 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

На виконання рішення Володимир-Волинського міськрайонного суду державі повернули земельну ділянку водного фонду площею понад 10 га й вартістю 4 млн грн.

Прокурори з'ясували, що у листопаді 2011 року між Володимир-Волинською райдержадміністрацією та місцевим підприємцем строком на 15 років було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду для рибогосподарських потреб в урочищі "Мочиська" на території Зарічанської сільської ради за межами населених пунктів.

У травні ж 2013 року підприємець помер, а його спадкоємці не вжили жодних заходів задля внесення змін у договір оренди, а також реєстрації своїх прав на оренду. Окрім того, із 2013 року вони не сплачували орендної плати, продовжуючи користуватися ділянкою зі ставком без будь-яких правових підстав.

При цьому земельна ділянка знаходилася в занедбаному стані, прибережна смуга заросла бур'яном, а ставок – очеретом. Подальше таке користування ставком призвело б до його замулення та, як наслідок, пересихання і зникнення водного об'єкта взагалі.

Відтак прокурори в суді домоглися повернення земельної ділянки державі. Наразі рішення суду виконано, ділянку зі ставком повернули у державну власність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГОЛОВА РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НА ВОЛИНІ НЕЗАКОННО ВІДДАВ ОЗЕРО В ОРЕНДУ

Надрукувати
мітки:
коментарів