Поділитись:

"Зараз": у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

П'ятниця, 28 вересня 2018, 16:32
«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

В рамках проекту "Долаючи невидимі кордони/ Bridging Invisible Borders" молодь з різних куточків нашої держави під керівництвом закордонних дизайнерів та журналістів працювала над репортажами, текстовими та візуальними портретами з Луцька на Заході та Сєвєродонецька на Сході України, які увійшли до спільноствореного журналу "Зараз".

Презентація цього журналу відбулася у середу, 26 вересня. Відвідали захід не тільки організатори та учасники ініціативи, а й герої матеріалів журналу та усі зацікавлені.

«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

"Над створенням цього проекту працювали дві команди з Волинської та Луганської областей. Ми прожили близько двох тижнів на Сході України і в Луцьку. Отримали новий досвід, враження, обмінялися інформацією про міста і ще раз переконалися, наскільки ми єдині та схожі в своїх поглядах", – розповіла ініціатор проекту, засновниця ГО "Центр Візуальної Освіти" Ірина Єрошко.

Тренерами проекту виступи авторитетні європейські експерти у сфері сторітелінгу, які передали учасникам проекту новий професійний досвід та надихали їх на створення унікального для України медійного продукту.

«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

"Учасникам цієї ініціатив вдалося зробити неймовірну роботу та створити якісний журнал за два тижні, хоча зазвичай це займає набагато більше часу. Вони повірили в свої сили та створили дієву та дружню команду. Переконаний, що це тільки початок і ця молодь здивує нас новими креативними ініціативами", – зазначив тренер проекту, професор кафедри
цифрової журналістики Дармштатського університету Себастьян Пранц.

На 170 сторінках журналу "Зараз" читач може побачити неймовірні світлини та прочитати тексти про життєві історії звичайних українців з різних куточків нашої держави, які об'єднанні прагненням до позитивних змін та розвитку.

«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

"Робота журналіста в цьому проекті була дуже складною, але водночас цікавою. У нас з моєю колегою з Луцька вийшло три матеріали про Лисичанськ. Я написав про місто в цілому і про андеграунд. Чесно скажу, що завдяки цій роботі я й сам подивився на моє місто по-новому", – ділиться своїми думками учасник проекту з Лисичанська Віталій Матухно.

Олена Соляник, яка теж брала участь в цьому проекті, зізнається, що для неї ця ініціатива стала альтернативою її навчання у виші та дозволила отримати багато нового та корисного досвіду.

"Я зацікавилася цим проектом, бо до нього залучені закордонні тренери. Мені захотілося дізнатися про їх підходи в роботі, адже я навчаюся за спеціальністю "Журналістика" в Луцьку і мені важливий такий досвід. Дуже приємно, що люди приїжджають з-за кордону і діляться своїми знаннями, як створювати журнали. Хочеться, щоб подібних ініціатив у нас було
більше", – зазначила вона.

«Зараз»: у Луцьку презентували унікальний журнал (фото)

Журнал "Зараз" є двомовним – написаний українською та англійською. Загальний тираж видання – півтори тисячі. Його планують розповсюджувати як в Україні, так і за кордоном.

"Я просто вражений силою матеріалів журналу. Є статті, які заставляють плакати, а є такі, які викликають посмішку. Мене особисто цей журнал зачепив. Вірю, що він в позитивному сенсі зачепить і вас", – зазначив один із менеджерів проекту, голова ГО "Молодіжна платформа" Захар Ткачук.

Довідково:

Проект реалізується німецькою медіа-організацією "FROH!" у співпраці з українськими партнерами ГО "Молодіжна платформа" та ГО "Центр Візуальної Освіти" з Луцька та ГО "Сєвєродонецька молодіжна рада". Ініціатива фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АНДРІЙ КУЛИКОВ У ЛУЦЬКУ: 80 ХВИЛИН СУПЕРМОТИВАЦІЇ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
14:00
05 серпня 2023
01 червня 2023
19 травня 2023
13 травня 2023
03 травня 2023
20 жовтня 2022
01 червня 2022
31 травня 2022