Поділитись:

"Діамантовий квартал" може навчити, як вести бурштиновий бізнес на Волині

Четвер, 07 квітня 2016, 15:52
«Діамантовий квартал» може навчити, як вести бурштиновий бізнес на Волині

На Волині пропонують співпрацю щодо видобутку та кінцевого продажу бурштину.

Про це у четвер, 7 квітня, під час позачергової сесії повідомив депутат Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич.

"У нас під землею бурштину на 4 мільярди доларів. Ми якось його вберігаємо, навіть почали створювати юридичну платформу. Але важливо враховувати повний цикл та пам'ятати, що у Європі це каміння нікому не потрібне, основні покупці – це країни Південної Азії", – зазначив обранець громади.

Костянтин Зінкевич розповів, що відбулася приватна розмова з представниками "Діамантового кварталу", який знаходиться у Бельгії, в Антверпені.

"Я пропоную організувати зустріч з цими людьми.Зібрати з нашого боку депутатів та інших осіб, яких турбує питання бурштину на Волині", – підсумував депутат.

Довідково: "Діамантовий квартал" Антверпена знаходиться прямо в центрі міста біля залізничного вокзалу, куди з 1836 року прибували потяги з необробленими дорогоцінними каменями. Тут розташувалося 1500 ювелірних фірм (найбільша концентрація в світі), сотні магазинів і кілька фабрик з обробки алмазів.

Також в Антверпені знаходяться чотири алмазні біржі з 22-х існуючих в світі. Тут же на початку ХХ століття була заснована і перша в світі біржа дорогоцінних каменів. На біржах проводять операції по великим партіям каменів, за які можуть поторгуватися лише юридичні особи.

Надрукувати
мітки:
коментарів