Поділитись:

Через "Ягодин" везли "бляху" за липовим дорученнями

Вівторок, 06 листопада 2018, 16:50
Через «Ягодин» везли «бляху» за липовим дорученнями

У зоні діяльності Волинської митниці ДФС продовжуються спроби громадян ввезти легкові автомобілі на польській реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У пункті пропуску "Ягодин" виявили документ, який нібито посвідчував нотаріус Канцелярії в м. Люблін на право користування автомобілем RENAULT MEGANE. Його пред’явив тимчасово не працюючий житель міста Запоріжжя, намагаючись ввезти авто у митному режимі «транзит».

На запит волинських митників польський нотаріус спростував факт оформлення цього документу. Відтак автомобіль, оцінений у понад 120 тисяч гривень, вилучили на склад митниці до прийняття остаточного рішення у справі судом. Порушнику за подання митникам документа, одержаного незаконним шляхом, загрожує конфіскація транспортного засобу та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості.

"Фіктивні нотаріальні доручення стали у 2018 році одним із найпоширеніших видів правопорушень, до яких вдаються організатори транскордонних шахрайств щодо автомобілів на європейській реєстрації у зоні діяльності Волинської митниці, – керівник Волинської митниці Євгеній Шелігацький. – Дається взнаки географічне розташування Волині та особливості її пунктів пропуску – шість призначені виключно для автомобільного сполучення."

За цією ознакою протягом року уже було складено 53 протоколи. Суди розглянули і винесли остаточні рішення у 28 справах. У результаті конфісковано автомобілів на суму 1,9 млн грн. Ще накладено штрафів на таку ж суму – 1,9 млн грн, що підлягають стягненню, згідно із Законом України «Про виконавче провадження».

 Особливістю цих справ є фактичне вчинення злочину підробки документів на території іншої держави, тому можливості української правоохоронної системи викрити та притягнути до відповідальності фальсифікаторів дуже обмежені.

"Тож вкотре застерігаю громадян України: ваші протиправні плани заощадити виливаються у суттєві втрати для родинного бюджету на користь державного.  Це ж стосується і громадян, які за винагороду довіряють свої особисті документи третім особам. Будьте обачними, дотримуйтесь митних правил і не беріть участі у сумнівних транскордонних оборудках", – попереджає  в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власники авто на єврономерах вийшли на попереджувальну акцію в Києві

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024