Поділитись:

"Проголосували за оплату подвійного боргу", – Вусенко про мирову угоду "Луцьктепла" з "Тепеленом"

Четвер, 08 листопада 2018, 16:50
«Проголосували за оплату подвійного боргу», – Вусенко про мирову угоду «Луцьктепла» з «Тепеленом»

Луцька міська рада підтримала текст мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» і ТзОВ «Тепелен», відповідно до якої 52 місяці з міської казни приватній фірмі сплачуватимуть борг в сумі більш ніж 23 мільйони гривень.

Таким голосування депутати фактично визнали борг. Про це заявила в програмі "Відкрита влада. Місто" телеканалу "Аверс" депутат Луцькради Юлія Вусенко. 

"Наша фракція заликала не голосувати. Ви відстоюєте інтереси лучан, як ви голосували за те, щоби віддати 24 мільйони з бюджету. 5 листопада був термін подачі наших заперечень на апеляцію у Верховному суді. Костянтин Павлович (Петрочук, – К.) не розібрався у темі, якщо говорив, що нам вдалося позбавитися подвійного боргу. Це ми проголосували на оплату цього подвоєного боргу. Ми визнали цим голосування, цим меморандумом цей борг. Як ви почувалися, коли 5 числа ми мали подати заперечення, а на сесії 31 жовтня просто погодили все?" – зазначила Вусенко. 

Із її слів, така мовчазна згода була через зміну кінцевих бенефіціарів відповідної компанії.

"Є ще одне питання котельня на Карбишева. Ми зараз говоримо, що дуже переживаємо за лучан. Але я читала відкриту заяву Денисюка в ЗМІ про те, що договір, який підписала Луцька міська рада, порушується з боку саме Луцької міської ради і чотири місяці не платиться оренда котельні. Якщо ми переживаємо за те, що відключать опалення 30% населення Луцька, то чому не дотримуємся зобов'язань, які взяли щодо оренди цієї котельні. Сьогодні навіть ніхто не звернувся до представників компанії, від якої залежить 30% опалення, і не пояснив, чому. Так, можливо, ці кошти повинно було перерахувати "Луцьктепло", так, можливо, в них не було на рахунку. Але невже ми як Луцька міська рада не можемо цим людям написати лист для того, аби мати хоча б якийсь крок назустріч", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів